MOD DE PREPARARE
- Turnaţi iaurtul într-o strecurătoare acoperită cu tifon împăturit în câteva straturi, strângeţi colţurile tifonului şi legaţi-le, apoi atârnaţi „săculeţul” obţinut deasupra unui bol pentru 1 oră, aşa încât lichidul în exces să se scurgă.
- Radeţi cartofii cu un cuţit sau spălaţi-i bine cu ajutorul unei periuţe şi, fără să-i tăiaţi, puneţi-i într-o oală, turnaţi apă cât să îi cuprindă şi fierbeţi-i până sunt gata.
- Pentru sos, tocaţi mărunt verdeţurile şi castraveciorii marinaţi.
- Striviţi boabele de muştar şi frecaţi-le cu sirop de arţar sau cu miere.
- Amestecaţi iaurtul pregătit cu muştarul, adăugaţi verdeţurile şi castraveţii, săraţi. Scurgeţi apa din cartofi, uscaţi-i puţin în oală la foc mic, scuturând periodic.
- Tăiaţi apoi fiecare cartof în jumătate şi turnaţi sosul deasupra lor, cât sunt calzi.
- Acoperiţi oala cu un capac, lăsaţi să se pătrundă 5 minute şi serviţi.
Pofta bună!