Nu știți ce să gătiți în această seară? Vreți să mâncați ceva ușor, care nu îngrașă? Vă propunem 5 rețete de salate delicioase, care vă vor oferi senzația de sațietate până a doua zi.
1. Salată ușoară “Marea roșie”
Ingrediente:
-250 g de batoane de crab – SURIMI
-300 g de roșii
-50 g de ardei gras
-100 g de cașcaval de 17 %
-10 g de usturoi
-sare după gust
Mod de preparare
1. Tăiați bastoanele de crabi și ardeiul fâșii.
2. Tăiați roșiile felii, scoateți semințele și lichidul și tăiați-le fâșii.
3. Dați cașcavalul și usturoiul prin răzătoarea mică.
4. Amestecați toate ingredientele și asezonați cu sare după gust. La dorință puteți adăuga verdeață.
2. Salată primăvăratică cu varză, castraveți și porumb
Ingrediente:
-1/2 varză
-2 castraveți
-1/2 cutie de porumb conservat (aproximativ 100 g)
-50-80 g de smântână
-un pic de mărar tocat
-sare după gust
Mod de preparare
1. Tăiați varza.
2. Tăiați castraveții în jumătate, apoi felii subțiri.
3. Puneți legumele într-un bol, adăugați porumbul, smântâna și verdeața. Asezonați salata cu sare după gust.
3. Salată primăvaratică cu pui: o cină ușoară ideală!
Ingrediente:
-200 g de piept de pui fiert
-200 g de ridichi
-2 castraveți
-100 g de frunze de salată
-3 ouă fierte
-3 linguri de smântână cu conținut scăzut de grăsimi
-150 g de mazăre verde conservată
Mod de preparare
1. Tăiați castraveții și ridichile bucăți mici.
2. Tăiați pieptul de pui fiert bucățele.
3. Adăugați ouăle fierte tăiate.
4. Adăugați mazărea verde conservată.
5. Amestecați toate ingredientele și asezonați salata cu smântână.
4. Cea mai bună rețetă de salată “Cezar”
Ingrediente:
-100 g de file de pui (fiert)
-100 g de frunze de salată
-1 ou fiert
-2 roșii
-2 castraveți
-100 g de sos de iaurt cu usturoi
-sare după gust
Mod de preparare
1. Fierbeți în prealabil fileul de pui și oul.
2. Spălați și uscați frunzele de salată.
3. Preparați sosul de iaurt: amestecați iaurtul cu usturoi pisat.
4. Rupeți frunzele de salată într-un bol adânc, tăiați roșiile bucăți mari, iar castraveții de-a lungul în 4 părți, apoi transversal în bucăți de 2 cm (pai).
5. Sărați toate ingredientele și adăugați aproape tot sosul (lăsați un pic pentru servire) și amestecați salata bine.
6. Așezați salata atent pe platouri mari, aranjați frumos fileul de pui tăiat felii cu grosimea de 0.5 cm și oul tăiat sferturi.
7. Puneți sosul deasupra sub formă de picături și serviți salata imediat la masă.
5. Salată de varză cu sos deosebit: poate fi consumată chiar și noaptea!
Ingrediente:
-6 pahare de varză tocată
-2 morcovi
-1 ceapă roșie
-15 g de mărar
-1/2 pahar de iaurt natural
-2 linguri de muștar boabe
-1 lingură de apă
-2 lingurițe de suc de lămâie
-sare și piper după gust
Mod de preparare
1. Tocați varza, tăiați ceapa și radeți morcovii.
2. Bateți iaurtul, muștarul, apa și sucul de lămâie într-un bol mare.
3. Adăugați legumele și verdeața.
4. Amestecați ingredientele și asezonați salata cu sare și piper după gust.
Sursa: salateleee.calamama.net