Pentru familiile în care se sărbătorește Crăciunul pe rit vechi, pe 7 ianuarie masa va fi plină de bucate. Îți propunem mai multe rețete delicioase pentru masa festivă de la Valerie’s Food.
Bujeniță (ceafă de porc la cuptor)
Ingrediente:
- 1.700 kg – 2 kg de ceafă de porc (70% carne / 30% grăsime)
- 150 gr de adjică fiartă sau crudă (slab iute)
- 4 căței de usturoi
- 3 crenguțe de rozmarin
- sare și piper negru
- 50 gr ulei de măsline
Modul de preparare îl găsești aici!
Cartofi acordeon umpluți cu cașcaval
Ingrediente:
- 6 – 8 cartofi (medii)
- 40 gr de parmezan răzuit
- o crenguță de rozmarin proaspăt (tăiat mărunt)
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 80 ml de ulei de măsline
- 1 linguriță de pudră de ardei dulce
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de sare
- piper negru
- 150 gr de cașcaval de orice tip
Modul de preparare îl găsești aici!
Salată vitaminoasă
Ingrediente:
- 100 gr mix de frunze de salată (spălate bine și zvântate)
- 50 gr de vlăstări de floarea soarelui (spălați bine și zvântați)
- 25 gr de germeni de lucernă (spălați bine și zvântați)
- un avocado tăiat fâșii (de circa 200 gr.)
- 3 linguri de suc de la o lămâie
- 4 linguri de ulei din semințe de struguri (sau ulei de măsline)
- sare și piper negru
Modul de preparare îl găsești aici!
Biluțe picante din cașcaval
Ingrediente:
- 300 gr + 100 gr de cașcaval
- 150 gr de brânză de vaci de 18 %
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper negru
Modul de preparare îl găsești aici!
Tort “Cușma lui Guguță”
Ingrediente:
- 450 gr de vișine dezghețate, scurse de suc și fără sâmburi
Pentru clătite:
- 3 ouă
- 600 ml de lapte
- 240 gr de făină
- 2 linguri de lapte condensat
- o lingură de ulei de floarea soarelui
- o linguriță de esență de vanilie
Pentru cremă:
- 100 ml de smântână grasă de casă
- 200 ml de smântână dulce
- 100 gr de zahăr pudră
- coaja rasă de la portocală (opțional)
Pentru decor:
- ciocolată neagră
Modul de preparare îl găsești aici!