Dacă ții post, dar și-e poftă de ceva dulcișor, îți recomandăm 3 rețete care-ți lasă gura apă!
Păpănași cu mere
Ingrediente:
- 300 g de făină
- ceașcă apă minerală
- 2 linguri deulei
- 4 mere
- 1/2 praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1/2 linguriță scorțișoară
- zahăr tos
- dulceață sau gem
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Din făină, apă, ulei, praf de copt și zahăr vanilat obține o compoziție de clătită, adaugă în ea merele date prin răzătoare. Lasă să se odihnească timp de 10 minute. Încinge uleiul în tigaie, adaugă câte o lingură din compoziție. Prăjește pe ambele părți, apoi presoară-i cu zahăr tos. Așează-i unul peste altul, adăugând dulceață sau gem.
Panna cotta cu fistic
Ingrediente:
- 100 ml lapte de soia
- 200 ml lapte de cocos
- 3 linguri de zahăr
- 500 g de fistic crud mărunțit
- păstaie de vanilie
- 1 lg. pudră de agar
- fructe de pădure sau alte fructe
Mod de preparare:
Toarnă într-o oală potrivită pentru aragaz cele două feluri de lapte și vanilia. Pune la foc potrivit și adu până la punctul de fierbere, mestecând încontinuu, ca pentru budincă. Adaugă pudra agar dizolvată în puțină apă și miezul de fistic mărunțit, după care mai lasă pe foc încă un minut.
Toarnă conținutul obținut în două pahare sau forme speciale de budincă sau panna cotta și lasă-l să se răcească pentru 30 minute, după care o ora la frigider.
Chiar înainte de servire, panna cotta se scoate din forme și se decorează cu fructe proaspete sau sos de fructe.
Biscuiți cu dovleac
Ingrediente:
- 1 cană unt de arahide organic
- 1 cană pireu de dovleac
- 2 linguri seminţe chia plus 6 linguri de apă
- 1 banană
- 1/4 cană miere
- 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă pudră de vanilie
- 1 linguriţă scorţişoară pudră
- 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
- 1/2 cană făină de cocos
- 1/2 cană nuci măcinate
Mod de preparare:
Pune într-un vas seminţele de chia împreună cu lingurile de apă şi lasă-le deoparte până se gelifică.
În blender adaugă toate celelalte ingrediente cu excepţia nucilor măcinate şi amestecă-le până devin o pastă cremoasă. Adaugă apoi nucile măcinate şi seminţele de chia gelificate şi mai pornește blenderul vreo 2 minute până se încorporează bine în aluat.
Cu o lingură de îngheţată, ia câte o porţie din aluat şi aşeaz-o pe o tavă cu hârtie de copt pregătită pentru cuptor. Acest aluat este moale şi se lipeşte uşor. Umezește lingura de îngheţată înainte de fiecare porţie nouă. Te ajută să nu rămână aluatul lipit pe lingură.
Odată aşezate toate porţiile pe tavă, umezește-ți degetele mâinii şi apasă uşor fiecare glob din aluat, aplatizându-l.