Ce poate fi mai bun decât clătitele în perioada când este sărbătorită Maslenița? Tarta din blinii, tortul din blinii, sau poate kurnicul sau kulebeaka?Există suficiente alternative clătitelor obișnuite. Este timpul oportun să începeți să experimentați.
Pentru prepararea tartei din clătite cu somon și spanac aveți nevoie de:
Modul de preparare:
1. Într-un bol mare se cerne făina, se adaugă ouăle și uleiul vegetal. Treptat se toarnă laptele, amestecând foarte bine. Aluatul amestecat se acoperă cu un prosop sau se învelește în peliculă și se lasă pentru 30 de minute.
2. Preparăm umplutura. Dacă spanacul este congelat – îl decongelăm. Dacă este proaspăt – îl spălăm și îl punem într-o cratiță, punem un capac și gătim fără apă la foc mare timp de 3 minute. Luăm spanacul de pe foc și îl lăsăm să se răcească. Ulterior, mixăm spanacul cu blanderul. După spanac, adăugăm brânza și iaurtul. Mixăm până la obținerea unei consistențe omogene.
3. Ceapa verde se spală, se usucă și se toacă. Fileul de somon se taie cuburi. Se amestecă spanacul cu brânză, pește și ceapă.
4. Se coc clătitele. Într-o tigaie încinsă pentru clătite se toarnă 1 lingură de masă de ulei. Puțin ulei se adaugă și în aluat și se coc clătitele.
În total trebuie să aveți cca 14 clătite. Fiecare clătită se unge bine cu umplutura pregătită și se rulează.
5. Într-o formă rotundă pentru copt se aranjează rulourile în cerc, pentru a obține un ”melc”. Se presară deasupra cu parmigiano și se dă la cuptorul încins pentru 20-25 minute.