mamaplus

Laptele vegetal din comerț poate fi periculos pentru sănătate dacă include anumite ingrediente

-
//
10.09.2021

Deși anumite tipuri de lapte vegetal conțin nutrienți importanți, experții în sănătate susțin că acesta nu este un înlocuitor complet pentru laptele de origine animală. De asemenea, laptele vegetal conține, adesea, o multitudine de ingrediente dăunătoare pentru a obține consistența și aspectul.

De fapt, acest lapte include numai 2% din alimentul principal. În rest, compoziția este formată din apă și alte ingrediente utilizate pentru a duce produsul la un anumit standard. Pentru a evita aceste ingrediente, care pot fi toxice pentru organism, este important să citești cu atenție eticheta și să știi ce ingrediente nu trebuie să facă parte din produsul pe care intenționezi să-l cumperi.

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce ingrediente nu trebuie să facă niciodată parte din laptele vegetal pe care îl consumi.

  • Caragenan: extras din alge marine roșii comestibile. Este utilizat pe scară largă în industria alimentară, pentru proprietățile sale de gelifiere, îngroșare și stabilizare. Nu este digerabil și nu are valori nutriționale. Deși derivă dintr-o sursă naturală, pare a fi deosebit de periculos pentru sistemul digestiv, declanșând un răspuns imun similar cu cel pe care îl are corpul tău când este invadat de agenți patogeni precum Salmonella.
     
  • Lecitina din soia: Aceasta este de obicei modificată genetic dacă nu se menționează că este organică. Dacă nu este organică, înseamnă că puternic pulverizată cu substanțe chimice, făcându-l un cancerigen pentru om.
     
  • Uleiuri vegetale: soia, canola, șofran etc. pot fi găsite în anumite branduri de lapte vegetal. Aceste uleiuri pot fi extrem de inflamatorii la nivelul intestinului. O altă opțiune este să vă faceți propriul lapte vegetal din nuci.