mamaplus

Carnea crește riscul bolilor de inimă cu 9%, se arată într-un nou studiu

-
//
23.07.2021

Carnea crește riscul bolilor de inimă, potrivit unui studiu realizat de cercetării de la Oxford. Ei au concluzionat că 50 de grame de roșie cresc riscul de afecțiunilor cardiovasculare cu 9%. Iar, dacă vorbim de carnea procesată, riscul se ridică la 18%. 

Cercetătorii de la Oxford au monitorizat peste 1,4 milioane de persoane pe o perioadă de 30 de ani și recomandă pentru o viață sănătoasă o dietă bazată pe fructe, legume și cereale integrale. 

Nutriționistul Şerban Damian spune că persoanele sedentare, fumătoare sau cu diabet sunt mai predispuse la boli cardiovasculare din cauza consumul de carne roșie sau procesată.

„Consumul de carne, mai ales carnea roșie este legată de creșterea riscului de boli cardiovasculare prin aportul de grăsimi saturate. Pe de altă parte, în cazul cărnii procesate, prin prezența aditivilor și conservanților care se folosesc în timp există riscul apariției unor cancere“, spune Șerban Damian, nutriționist.