Te străduiești de mai mult de 6 luni să concepi un copil și nu reușești? În primul rând, trebuie să mergi la un medic ginecolog specializat în infertilitatea. Ține cont și de faptul că stilul de viață este esențial pentru a reuși. Află care sunt cele mai bune alimente care combat infertilitatea feminină.
1. Avocado
Avocado poate ajuta la îmbunătățirea calității ovulelor, datorită conținutului ridicat în grăsimi bune. Avocado este delicios în salatăde guacamole, sandwich-uri și în supă.
2. Fasolea și lintea
Fierul este foarte important pentru sănătatea ovulelor, iar lipsa acestuia poate duce la anovulație (lipsa ovulației). Fasolea și lintea sunt excelente surse de fier, precum și alte vitamine și minerale care pot stimula fertilitatea. Ar trebui să mănânci cel puțin trei porții de fasole sau linte pe săptămână.
3. Nucile braziliene
Acestea sunt bogate în seleniu, un mineral care ajută la prevenirea leziunilor cromozomiale.Seleniul este un antioxidant care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi.
4. Semințele de susan
Sunt bogate în zinc și pot ajuta cu producția de hormoni responsabilă pentru sănătatea optimă a ovulelor. Semințele de susan sunt, de asemenea, bogate în grăsimi mononesaturate.
5. Fructele de pădure
Conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea corpului de efectul negativ al radicalilor liberi. Experții recomandă să mănânci cel puțin trei porții de fructe de pădure în fiecare săptămână.
6. Legumele cu frunze verzi
Spanacul, salata verde, varza și alte legume cu frunze verzi sunt bogate în mangan, folat, fier, calciu și vitamina A. Încearcă să mănânci două porții de legume cu frunze verzi în fiecare zi.
7. Ghimbirul
Ghimbirul este un aliment antiinflamator care stimulează circulația sangvină și o digestie sănătoasă. Reduce inflamația. Astfel, poate preveni bolile care te împiedică să devii mamă, cum ar fi endometrioza. În plus, favorizează ciclurile mentruale regulate. Poate fi adăugat în mâncare sau consimat sub formă de ceai. Este contraindicat în caz de reflux gastro-esofagian, gastrită hiperacidă și ulcer stomacal.
Sursa: libertateapentrufemei.ro