Macrou sărat cu condimente de la Maria Andriuță

Macrou sărat cu condimente de la Maria Andriuță

-
//
11.07.2014

Macrou sărat cu condimente de la Maria Andriuță

Maria Andriuță-  pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi  rezultatul muncii tale! :) "

Este o metodă neobișnuită de sărare a macroului. Rețeta aparține bunicii mele, deaceea este mîncarea mea preferată. Chiar după sărare, bunica agăța peștele și îl usca un pic. De aici vine și denumirea metodei ”pește agățat” .

Lista ingredientelor:

Macrou -1 buc.

Usturoi – 1 cățel (tăiat mărunt)

Sare

Zahăr

Piper roșu iute

Condimente ”amestec de piper”

Scorțișoară pe vîrful unui cuțit

Cuișoare – 2 buc

Frunză de dafin -2 buc

Crenguțe de mărar- 2 buc

Macrou sărat cu condimente de la Maria Andriuță

Curățați macroul de toate oasele, condimentați peștele cu sare, piper și restul condimentelor. Crenguțele de mărar și frunzele de dafin le puneți în interiorul peștelui.

Macrou sărat cu condimente de la Maria Andriuță

Atîta tot! A doua zi puteți savura din peștele delicios cu un gust și aromă irezistibilă!

Macrou sărat cu condimente de la Maria Andriuță