Maria Andriuță- pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Este o metodă neobișnuită de sărare a macroului. Rețeta aparține bunicii mele, deaceea este mîncarea mea preferată. Chiar după sărare, bunica agăța peștele și îl usca un pic. De aici vine și denumirea metodei ”pește agățat” .
Lista ingredientelor:
Macrou -1 buc.
Usturoi – 1 cățel (tăiat mărunt)
Sare
Zahăr
Piper roșu iute
Condimente ”amestec de piper”
Scorțișoară pe vîrful unui cuțit
Cuișoare – 2 buc
Frunză de dafin -2 buc
Crenguțe de mărar- 2 buc
Curățați macroul de toate oasele, condimentați peștele cu sare, piper și restul condimentelor. Crenguțele de mărar și frunzele de dafin le puneți în interiorul peștelui.
Atîta tot! A doua zi puteți savura din peștele delicios cu un gust și aromă irezistibilă!