Quesadilla cu pui și cașcaval

Quesadilla cu pui și cașcaval

-
//
18.04.2016

Quesadilla este un fel de mâncare mexican, care constă dintr-o lipie din făină de grâu sau porumb, cu umplutură de cașcaval. Pentru pregătirea quesadilla, lipia tortilla se îndoaie în jumătate, se umple cu cașcaval și se prăjește pe foc sau în friteuză până cașcavalul se topește complet. Tradițional, ca umplutură se folosește doar cașcavalul, dar puteți adăuga, de asemenea, carne, legume, ciuperci, cartofi și alte ingrediente.

Quesadilla cu pui și cașcaval

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți ingredientele pentru umplutură. Tăiați cubulețe fileul de pui, ceapa, ardeiul. Îndepărtați pielița de pe roșii și tăiați-le feliuțe subțiri. Radeți cașcavalul.

Quesadilla cu pui și cașcaval

2. Prăjiți separat într-o tigaie cu puțin ulei ceapa și ardeiul gras. Condimentați cu sare și piper.

Quesadilla cu pui și cașcaval

3. Transferați ceapa într-cratiță, iar în tigaia unde s-a prăjit ceapa puneți carnea de pui. Sărați, adăugați piper și prăjiți.

Quesadilla cu pui și cașcaval

4. Adăugați peste ceapă ardeiul prăjit, roșiile tăiate și carnea de pui prăjită.

Quesadilla cu pui și cașcaval

5. Turnați sosul de roșii.

Quesadilla cu pui și cașcaval

6. Adăugați chimionul și coriandrul și înăbușiți puțin la foc mic.

Quesadilla cu pui și cașcaval

7. Puneți pe jumătate de lipie de porumb (sau de lavash) carnea cu legumele. Presărați cașcavalul ras.

Quesadilla cu pui și cașcaval

8. Împăturiți lipia și prăjiți-o atent, pe ambele părți, pe gril sau tigaie.

Quesadilla cu pui și cașcaval

9. Tăiați în trei quesadilla și serviți cu salată. Poftă bună!

Quesadilla cu pui și cașcaval

Quesadilla cu pui și cașcaval

Sursa