mamaplus

10 minute de plimbare în fiecare zi ar putea fi secretul unei vieți mai lungi

-
//
02.06.2022

O plimbare de 10 minute în fiecare zi ar putea adăuga ani la viața ta. Un studiu recent efectuat pe aproape 5.000 de adulți în vârstă a constatat că decesele au scăzut odată cu creșterea activității fizice. Doar 10, 20 sau 30 de minute de exercițiu suplimentar pe zi au redus ratele anuale de mortalitate cu șapte, 13-17%. Cercetarea se bazează pe americani cu vârsta cuprinsă între 40 și 85 de ani care au purtat accelerometre în talie timp de o săptămână.

Studiul arată că adăugarea a 10 minute de activitate fizică în fiecare zi a dus la aproximativ 111.174 de decese prevenite pe an. Nu este surprinzător, cu cât mai multă activitate fizică, cu atât sunt prevenite mai multe decese. Rezultate similare au fost observate pentru bărbați și femei, inclusiv pentru cei din toate mediile etnice.

Pentru adulții sănătoși, medicii recomandă cel puțin 150 de minute de activitate sau, respectiv, 75 de minute de activitate aerobă moderată sau viguroasă, pe săptămână.

Exercițiile fizice ajută oamenii să slăbească, desigur, scăzând riscul de boli cardiovasculare, diabet și unele tipuri de cancer. De asemenea, protejează împotriva demenței prin creșterea fluxului de sânge către creier.

Acesta este primul studiu care estimează numărul de decese care pot fi prevenite prin activitate fizică, folosind măsurători bazate pe accelerometru în rândul adulților din SUA.