Există cel puțin 11 tipuri de cancer care afectează tot mai mulți tineri, deși cazurile de îmbolnăvire în rândul copiilor, adolescenților și tinerilor sunt considerate rare. Medicii cred că unii factori de stil de viață, precum alimentația săracă și surplusul de grăsime, au un rol important în apariția anumitor tipuri de cancer, precum cancerul de colon, rinichi sau de pancreas.

mamaplus

Vârsta este considerată principalul factor de risc în dezvoltarea cancerului. În Statele Unite, vârsta medie la care este diagnosticat cancerul este de 66 de ani. Medicii precizează că, în mod normal, această boală afectează oamenii în vârstă, pe motiv că celulele îmbrătrânesc. Există, însă, și excepții.

Mai puțin de unu la sută din cazurile de cancer depistate în fiecare zi sunt diagnosticate în rândul copiilor, arată un studiu al American Cancer Society. Mai mult, mai puțin de unu la sută din cazurile de cancer sunt descoperite la persoane care au mai puțin de 24 de ani, relatează Business Insider.

Cu toate acestea, incidența anumitor tipuri de cancer a crescut într-un ritm alarmant în rândul copiilor, adolescenților și a tinerilor.

Apariția cancerului în copilărie este considerată un mister de către oamenii de știință. În cele mai multe cazuri, această boală nu poate fi prevenită, arată Organizația Mondială a Sănătății. Medicii spun că foarte puține tipuri de cancer la copii sunt provocate de factori care au legătură cu stilul de viață sau cu mediul.

Cercetătorii susțin că unul din 10 tipuri de cancer la copii este determinat de factori genetici, iar cea mai bună metodă de prevenție este diagnosticarea timpurie și tratamentul.

Sursa