Unii medici au pus semnul egal între măştile de protecție şi viziere, însă un studiu recent realizat în acest sens, în plină pandemie, a adus rezultate neaşteptate în ce priveşte eficiența acestor protecții din plastic.

Cercetarea întreprinsă de oamenii de ştiință americani a arătat că vizierele din plastic nu opresc răspândirea noului coronavirus, măştile fiind în continuare o metodă de protecție mult mai eficientă, potrivit Daily Mail.

Din primele informații, se pare că vizierele permit trecerea a până la 100% din picăturile de salivă mai mici de cinci micrometri eliberate (atunci când vorbim sau respirăm) în aer de o persoană infectată, arată noul studiu desfăşurat în Statele Unite. 

Vizierele de protecție erau considerate un scut destul de sigur pentru COVID-19

Suprinzător este faptul că, până în prezent, vizierele de protecție erau considerate o măsură de protecție destul de sigură pentru coronavirus. 

Rezultatele neaşteptate au fost obținute în urma unei simulări pe calculator, care arată că picăturile mai mari 50 de micrometri ajung în aer în proporție de 50%. 

În consecință, Organizația Mondială a Sănătății spune că vizierele pot fi folosite ca măsură de protecție împotriva infectării cu coronavirus, numai dacă sunt utilizate împreună cu alte măsuri, precum purtatul unei măşti. 

De ce vizierele nu sunt eficiente

Explicația este simplă: vizierele nu acoperă complet fața, astfel că acele mici picături eliberate prin gură sau pe nas pot scăpa cu destul de multă uşurință.

Şi medicii ori asistentele poartă viziere de protecție, însă întotdeauna împreună cu masca de protecție.