Atunci când ți-e lumea mai dragă durerea de cap năruie tot în jurul tău. Sunt persoane care suferă des de migrene și aproape că s-au obișnuit cu ele, dar altele nu reușesc să-și îndeplinească sarcinile zilnice. Este important să consulți un specialist pentru a te asigura că iei tratamentul corect, iar în același timp poți avea grijă de starea de spirit, echilibrarea vieții private cu cea profesională și multe alte aspecte care țin cont de stilul de viață în mod general. De aceea, nu sta cu mâinile în sân și află că există șanse pentru a preveni sau ameliora durerile de cap.
Folosește comprese cu apă rece
Dacă migrena a revenit în forță, o compresă cu apă rece pe care să o pui pe frunte s-ar putea să micșoreze intensitatea durerii. Ține-o pe frunte timp de 15 minute, cu pauze de 5 minute. Ai grijă ca în cameră să nu fie frig pentru că altfel riști să răcești sau chiar să dezvolți o sinuzită.
Încearcă ședințe de acupunctură
Acupunctura caută să restabilească fluxul de energie pozitivă în corp. De asemenea, pretinde că poate elimina energia negativă care provoacă durere. Dintr-o perspectivă medicală modernă, acupunctura stimulează diverse sisteme ale corpului uman, iar acest lucru poate declanșa un răspuns de vindecare. Acupunctura împarte corpul într-o serie de zone și puncte de presiune. Acele de acupunctură sunt introduse în diferite puncte de presiune, în funcție de simptomele pe care le ai. Aceste puncte ale acului sunt de obicei aproape de nervii corpului uman.
Acul stimulează nervii să elibereze hormoni, cum ar fi endorfinele, care declanșează un răspuns din partea organismului. Mai mult, acupunctura în sine prezintă un risc redus atunci când este făcută de un specialist. Uneori, pot apărea vânătăi, oboseală și durere, mai ales după prima ședință.
Mai puțină lumină, mai puțină durere
Lumina strălucitoare sau pâlpâitoare, chiar și de pe ecranul computerului, poate provoca migrene. Dacă ești predispus la dureri de cap frecvente, acoperă ferestrele cu perdele opace în timpul zilei și poartă ochelari de soare în aer liber. De asemenea, poți adăuga ecrane antiorbire pe laptop și poți utiliza becuri fluorescente cu spectru de lumină naturală în corpurile de iluminat.
Bea cafea
Dacă suferi de migrene, poți să bei cafea de dimineață, ceai negru sau ceai verde cu puțină cofeină. Nu exagera cu cofeina, mai mult de o ceașcă pe zi nu face altceva decât să te agite și să crească inutil tensiunea arterială. De asemenea, bea foarte multe lichide, în special sucuri naturale de fructe, smoothie-uri și apă plată necarbogazoasă. Ține cont că deshidratarea poate provoca dureri de cap sau poate agrava migrenele.
Descoperă beneficiile masajului
Terapia prin masaj, în special masajul capului, este des folosită pentru ameliorarea tensiunii de la nivelul cutiei craniene. Ameliorarea tensiunii apare adesea în timpul unei sesiuni de masaj. Programează-te la un salon de specialitate măcar o dată pe săptămână și nu întrerupe ședințele chiar dacă observi diferenta. Trebuie să înveți că a preveni este mai important decât a trata. Dacă nu ajungi la timp la un masaj, îl poți face și tu. Masează circular timp de câteva minute fruntea, gâtul și tâmplele și ia-ți jumătate de oră liber, timp în care să te poți odihni și să îți poți relaxa mușchii încordați.
În concluzie, fii atent la intervalele în care apar migrenele și încearcă să descoperi motivul din spatele acestora. Consultă un doctor și învață în același timp să-ți asculți corpul.