O dată pe lună, încet dar sigur, starea mea de spirit suferă schimbări masive. În acele zile totul merge rău, orice comentariu din partea altora este ca o suliță în coastă iar mie îmi vine foarte greu să mă conving să fiu productivă. Încercând să mă debarasez de gândurile negtive, intru pe rețele de socializare, acolo pot să mă indispun din cauza unei postări cu o pisică pierdută, sau să plâng privind un spot publicitar emoționant. Cu privirea în pămînt merg spre frigider ca să caut acolo ceva dulce care să-mi alinte durerea... În cap îmi vin idei despre cum aș putea să mă eliberez mâine de la serviciu și să rămân în pat toată ziua, iar pericolul unui unui scandal cu soțul meu care a lăsat o cană nespălată pare iminent. Decid să mă uit în calendar! Așa deci: până la începerea unui nou ciclul menstrual au mai rămas doar câteva zile. Asta e!
Sună familiar? Știm că 8 din 10 femei simt un disconfort înainte de începerea ciclului menstrual iar cu una sau două săptămâni înainte de ziua X, hormonii îți joacă festa, influiențându-ți starea de spirit. Cu toate că se zice că sindromul premenstrual nu este periculos pentru femei, este clar că, lunar, schimbările hormonale dau peste cap ritmul obișnuit de viață al femeilor.
Dacă ești îngrijorată cu privire la menstruațiile neregulate si dureroase, dispoziția proastă, iritabilitate, nu trebuie să accepți aceste simptome sau le accepți ca normă. Urmând câteva sfaturi simple, puteți scăpa de ele. Cum să faci față simptomelor ciclului menstrual. Răspunsul este simplu și constă într-o abordare complexă.
Mișcarea
Sportul e ceva care va îmbunătăți sănătatea, atât fizică cât și mentală. Exercițiile cardio regulate timp de 20-30 minute, cum ar fi alergatul, înotul, mersul pe jos, previn simptomele neplăcute. Dacă sindromul premenstrual se face simțit dar încă vă puteți încheia adidașii, ieșiți la o alergare ușoară sau o plimbare cu bicicleta. Apariția în sânge a hormonului fericirii- endorfina - ajută la prevenirea modificărilor de dispoziție, iar aerul curat vă va scuti de durerile de cap, va îmbunătăți circulația sângelui și va reduce riscul durerilor în primele zile ale menstruației.
Alimentația corectă
Ar trebui să acordați o atenție deosebită dietei. Produsele alimentare care sunt bogate în calciu, inclusiv lapte, iaurt și brânză, și legume, cum ar fi broccoli, pește și cereale sunt foarte binevenite în asemenea cazuri. Se dovedește că aportul de calciu reduce riscul de simptome PMS. Mănâncă de mai multe ori, dar în porții mici: aceasta vă va da un sentiment de sățietate fără să vă simțiți umflată. Este de asemenea important pentru să limitați utilizarea bauturilor cofeinizate, înlocuindu-le cu apă plată, astfel încât să puteți evita nu numai edemul, dar și sentimentul de anxietate, care poate fi provocat de cafea. Nu refuzați desertul, dar deserturile nu ar trebui să devină sursa principală de energie!
Somnul
În timpul schimbărilor hormonale în organism, este important să vă tratați cu cea mai mare grijă. În aceste zile afveți nevoie de mai mult somn pentru a vă simți odihnită, așa că seara opriți toate gadget-urile, faceți o baie relaxantă și mergeți mai devreme la culcare. Aveți nevoie de somn și nu de detaliile din viața prietenilor dvs.