mamaplus

Sezonul răcelilor și al gripei este în toi. Nu neglija primele simptome și află diagnosticul la timp

-
//
10.12.2019

Nu este un secret faptul că temperatura scăzută și umiditatea crescută sunt condiții ideale pentru dezvoltarea și răspândirea virusului gripal. În lume anual mor 650.000 de oameni din cauza complicațiilor gripei.

Ce este gripa și cum să o recunoaștem?

Există mai multe tipuri de virus gripal. Virusurile de tip A și B provoacă epidemii de sezon în fiecare an. În prezent, două tipuri de virus A circulă în rândul populației (H1N1 și H3N2), precum și tipul B.

Oricine poate avea gripă, dar există anumite categorii de persoane care pot avea complicații severe:
- gravide
- copii sub 5 ani
- persoane în vârstă
- cei care suferă de diverse boli cornice

Infecția cu virusul gripal se răspândește foarte rapid, de obicei pe calea aeriană, dar și prin contact direct cu omul infectat. Primele simptome pot apărea la 4 zile după infectare și se manifestă printr-​​o creștere accentuată a temperaturii corpului, dureri de cap, dureri în mușchi și articulații și durere la mișcarea globilor oculari. Pentru o perioadă scurtă de timp, apar dureri în gât, tuse uscată, congestia nazală.

În absența unui tratament adecvat, se poate dezvolta o complicație teribilă și severă ca pneumonia. Aceasta este cauza frecventă a decesului de gripă, deoarece este foarte dificil de tratat, din acest motiv este foarte important să recunoaștem prezența virusului gripal încă din prima zi a bolii.

Dacă aveți simptome sau dacă suspectați o infecție cu virusul gripal, Laboratorul Medical Synevo recomandă o analiză medicală pentru a determina antigenul virusului gripal de tip A (H1N1, H3N2) și B (mai multe detalii despre analiză găsiți AICI).

Pentru a face acest test, trebuie să veniți la orice Centru de Recoltare Synevo (adresele le găsiți AICI).

De ce medicii recomandă acest test?

  • Rezultatul poate fi obținut într-o oră, dacă recoltarea se face în laboratorul central și în decursul zilei dacă se efectuează în centrele de recoltare din Chișinău;
  • Testul poate fi efectuat începând cu prima zi a bolii;
  • Este o procedură absolut nedureroasă și sigură pentru colectarea materialului – o secreție din cavitatea nazală;
  • Identificarea celor mai frecvente virusuri gripale;
  • Vă permite să identificați boala la timp, iar medicul să vă prescrie un tratament adecvat, ceea ce ar reduce semnificativ riscul de complicații și deces din cauza gripei.

Gripa este o boală în care timpul dedicat pentru diagnostic are mare importanță. Nu ratați acest moment, iar dacă suspectați că aveti gripă, veniți la Laboratorul Synevo pentru a face o simplă analiză care determină antigenul virusului gripal A și B.