mamaplus

Olga Manciu, diagnostic dur din partea ginecologilor: ”Dacă e cazul, vom face și operație...”

-
//
10.08.2021

În seara zilei de ieri, mama a trei copii și bloggerița Olga Manciu a făcut un anunț cât se poate de neașteptat pe rețelele sociale. Ea a mărturisit că are o problemă ginecologică, iar medicii de la Chișinău i-au pus un diagnostic dur, fiind vorba despre cancer. Olga însă spune că vrea să verifice acest diagnostic și o va face în Marea Britanie, acolo unde locuiește deja o perioadă bună de timp.  

”Am reușit să mă programez la ginecolog în Marea Britanie ca să verific diagnosticul pe care l-au pus medicii de la Chișinău și să mă asigur că așa stau lucrurile și nu altfel. Dacă e cazul, vom face operație și tot ce este necesar pentru a elimina acel cancer micuț și urât. Sper că nu este chiar așa, dar asta este viața și trebuie să acceptăm și să ne conformăm cu tot ceea ce ni se oferă pentru că nu ți se dă ceea ce nu poți să duci.”, mărturisește Olga pe contul său de Instagram.

Olga a mai menționat că ar fi vorba despre o problemă la uter și chiar dacă diagnosticul este dur și colpeșitor, ea nu-și pierde speranța că medicii din Marea Britanie vor avea un alt verdict. Reieșind din experiența sa personală, Olga Manciu le îndeamnă pe femei să nu amâne vizita la medic și să-și verifice cu regularitate starea de sănătate.

”Vreau să vă încurajez pe voi, dragi femei, să mergeți la verificări – o dată la trei ani, o dată la doi ani – depinde cum vă indică medicul, dar să mergeți, să nu ignorați. Am fost la policlinica la care sunt înregistrată, am dat toate analizele, le-am zis despre tot ce am făcut în Republica Moldova și trebuie să aștept două săptămâni. Mi-au urat succes și mi-au zis că ei speră că a fost o greșeală.

Vă rog să aveți grijă de sănătatea voastră, să nu lăsați pe mâine ceea ce puteți face astăzi. Sunați astăzi medicul Dvs. ginecolog sau mergeți la oricare clinică și să dați analizele. Verificați întotdeauna diagnoza care v-a fost pusă pentru că nu de fiecare dată diagnoza este una obiectivă și de multe ori femeile sunt operate când, de fapt, nu este deloc nevoie de asta.”, a menționat Olga.