Fiind stabilită la București, femeia originară din Republica Moldova a decis să-și împărtășească experiența pe care a trăit-o după ce s-a vaccinat împotriva virusului de tip nou, scrie noi.md. Ea spune că vaccinul anti-COVID în România nu este obligatoriu, se administrează doritorilor și este absolut gratuit.
”Mi-a fost administrat vaccinul Pfizer, iar peste 21 de zile urmează să îmi fie administrată cea de-a doua doză. Potrivit medicilor, vaccinul oferă o siguranță de 98% și urmează să fie administrat anual la fel ca un oricare alt vaccin anti-gripal. E ca la orice vaccin normal cu 15 minute de monitorizare post vaccinare pentru a elimina riscul de șoc anafilactic”, spune femeia care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Unica reacție care a avut-o după imunizare a fost un ușor discomfort în zona unde s-a administrat vaccinul.
”Ni s-a spus că imunizarea nu se face copiilor și femeilor însărcinată dat fiind faptul că nu sunt complete studiile. În România este o rată destul de mare de vaccinare. E ca vaccinul antigripal, trebuie făcut în fiecare an”, a mai povestit ea.
Reamintim că și în Republica Moldova a fost aprobat planul de imunizare al populației. Vaccinarea ar putea începe în luna februarie și se va desfășura în trei etape. În primă fază vor fi vaccinate cadrele medicale, ulterior persoanele care se află în zona de risc, iar în etapa finală alte categorii ale populației.