Mierea și nucile nu doar că sînt două produse foarte delicioase și iubite de mulți, dar și aduc o mulțime de beneficii consumate împreună.

Nuca și mierea – cea mai bună combinație pentru o toamnă sănătoasă

Combinația acestor două produse are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar trebuie de ținut cont de cum acestea sînt consumate.

Beneficiile nucilor și ale mierii:

  • Scăderea durerilor de cap;
  • Ajută împotriva ulcerului gastric;
  • Previne anemia;
  • Ajută la amiliorarea problemelor de inimă, de stomac și ale Sistemului Nervos.

Împotriva durerilor de cap:

Mierea și nucile ajută la tratarea insomniilor. Dacă ai dureri acute de cap, consumă niște nuci și 2 lingurițe de miere. În cazul insomniilor, trebuie să prepari și să consumi înainte de somn un amestec din 10 nuci pisate și amestecate cu 3-4 lingurițe de miere.

Pentru a rezolva problema cu tensiunea arterială crescută, trebuie să consumi 100 de grame de nuci amestecate cu 100 de grame de miere în fiecare zi.

Împotriva anemiei:

Se amestecă 500 de grame de miere cu 500 de grame de nuci, cît și sucul unei lămîi. Nucile trebuie pisate, iar toată masa obținută se pune într-un borcan închis ermetic și se păstrează la temperatura camerei. Se consumă cîte o linguriță de acest amestec cîte 3 ori pe zi, timp de 4-5 săptămîni.

Nuca și mierea – cea mai bună combinație pentru o toamnă sănătoasă

Împotriva ulcerului gastric:

În cazul dat este nevoie de 20 de grame de nuci fierte în apă, după care pisate bine și amestecate cu 3 linguri de miere. Astfel, în fiecare zi, înainte de mesele principale, la amestecul dat se adaugă lapte și se bea cîte 4-5 linguri.

Mierea cu nucile este o combinație care îmbină utilul cu plăcutul. Gustul delicios și efectele miraculoase asupra sănătății poate convinge pe oricine să folosească o astfel de metodă naturală pentru a trata unele probleme de sănătate.