mamaplus

Mesajul unui neurochirurg: ”Vă implor, dormiți fără telefoane în apropiere...”

-
//
08.11.2019

Creierul uman are nevoie să fie stimulat şi odihnit pentru a funcţiona corespunzător, astfel că stările de oboseală şi anxietate, prin care tot mai multe persoane trec în ultimii ani, au drept cauză stresul, dar şi folosirea excesivă a tehnologiei.

”Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi a-l stimula. Şi creierul are nevoie de stimuli pozitivi. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar are nevoie de odihnă şi de respect”, explică neurochirurgul Vlad Ciurea.

Există o rutină zilnică pe care ar trebui să ne bazăm, dacă ne dorim o stare de sănătate satisfăcătoare.

"Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă la trezire. Este bine să mâncăm cumpătat, pentru că un stomac prea plin încarcă şi creierul.

Vinul roşu este recomandat pentru că ajută la curăţirea vaselor capilare din creier, dar fără exagerări, pentru că alcoolul atacă celula nervoasă. Și, vă implor, duceţi telefonul mobil cât mai departe de locul unde dormiţi", a mai recomandat specialistul.