Zeci de studii dovedesc şi vor să ne convingă de un lucru extraordinar: 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi scad riscul de diabet, de boli cardiace, de osteoporoză şi anumite tipuri de cancer.

De asemenea, pentru această cauză pledează un studiu recent efectuat în SUA, de Institutul Național împotriva Cancerului, pe un număr impresionant de subiecți: peste 600.000. 

Studiul a precizat că persoanele care merg pe jos într-un pas alert, timp de 150 de minute pe săptămână, săptămână, câştigă în medie 3-4 ani ca speranță de viață.

„Hipocrate a fost autorul primelor teste clinice, analizând  oamenii şi obiceiurile lor de sănătate. Înțeleptul a observat că trupul omenesc devine flasc şi lipsit de energie, rezultat al unui stil de viață sedentar. De aceea, niciun medicament nu îți poate oferi asemenea beneficii, adică mersul pe jos, care creşte speranța de viață cu aproape 4 ani", precizează Brian Clement, doctor în medicină la Institutul de Sănătate Hipocrate, un centru non profit din Florida.