mamaplus

Medic infecționist: „Virusul rezistă şi la 70 de grade, şi la -70 de grade”

0
//
10.09.2020

Medicul infecționist Gheorghe Enache a declarat în cadrul emisiunii Gândul Live că noul coronavirus rezistă şi la 70 de grade, uneori şi la -70 de grade Celsius. „La umezeală, virusul scade până ajunge la sol, ceea ce duce la cazuri mai puține”, a precizat însă medicul.

„În această pandemie au murit persoane din rândul medicilor. Este tragic!”

Întrebat ce crede dacă medicii şi asistentele din prima linie ar cădea, Gheorghe Enache a declarat:

„Sper ca această linie să nu cadă, este formată din foarte mulți profesionişti. Începând de la medic şi până la infirmier, deja au experiență cu acest virus. Mă refer la personalul medico-sanitar, are experiența gripelor care au venit anual şi care au lovit sistemul medical cu decese. Să nu uităm acest lucru şi să nu uităm celălalt aspect care este probabil cel mai important: în această pandemie au murit persoane din rândul medicilor şi al personalului medico-sanitar. Este tragic. Au murit pe câmpul de luptă, acolo unde sunt duşmani invizibili şi destul de puternici”, a declarat Gheorghe Enache.

„COVID-19 rezistă şi la 70 de grade, uneori şi la -70 de grade”

„Mai este o problemă pe care puțini au ridicat-o. În primăvară, toată lumea s-a gândit că dacă vor veni căldurile va fi bine pentru că virusul nu rezistă. Vreau să vă spun că virusul rezistă şi la 70 de grade, uneori şi la -70 de grade. Dacă ne uităm puțin pe hartă şi urmărim numărul de cazuri, veți vedea că acolo unde au fost mai multe ploi, vijelii sau umezează mai multă, cazurile sunt mai puține. La umezeală, virusul scade până ajunge la sol, ceea ce duce la cazuri mai puține”, a precizat medicul.

Continuarea o găsiți AICI.