Unii oameni încearcă să se protejeze de viruși cu vin fiert și țuică. Aceste metode tradiționale nu întăresc organismul, dimpotrivă, pot înrăutăți starea de sănătate.

Toamna aduce cu sine, pe lângă fluctuațiile de temperatură, o serie de viruși care se activizează și atacă sistemul imunitar. Aceasta este perioada în care răcelile și gripele își fac apariția și ne dau mari bătăi de cap.

Doctorul în medicină Luminița Suveică spune că unii oameni sunt adepții tratamentelor tradiționale și practică autotratamentul. Îndeosebi, unii moldovenii cred că alcoolul este cel care le întărește imunitatea și îi scapă de răceală.

„Impactul alcoolului în perioada când omul este infectat este foarte negativă. Acesta nu distruge virusul, ci acutizează starea de sănătate. Virusul poate fi distrus doar cu preparate medicale, antivirale. În cazul apariției primelor simptome, este primordial să vă adresați la medic”, a subliniat Luminița Suveică.

Doctorul în medicină susține că în sezonul rece este important de consumat alimente bogate în vitamine, în special cele bogate în vitamina C, dar și Zinc, pentru a întări imunitatea.