mamaplus

Expert în sănătate, despre pandemia COVID-19: ”Viața nu va reveni la normal până în 2024”

-
//
04.02.2021

Un expert din Marea Britanie este de părere că restricții împotriva pandemiei de coronavirus vor fi în vigoare pentru încă patru ani, dacă vaccinul COVID-19 nu va fi distribuit în mod echitabil în întreaga lume. El a accentuat că pandemia de coronavirus se va termina cu adevărat doar în momentul în care se va termina la nivel mondial.

„Vaccinurile anti-covid sunt un imperativ real și care au fost date tuturor țărilor pentru a opri pandemia. În acest moment, datele arată că abia în 2023/2024 vaccinurile vor fi distribuite global, tuturor țărilor. E o perioadă lungă. Și distribuirea unora acum ar putea să ne readucă la viața normală mai devreme”, a declarat Dr. Clare Wenham, profesor asistent de politică globală în domeniul sănătății la London School of Economics.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Regatului Unit să-și întrerupă programul de vaccinare

Marea Britanie are în prezent unul dintre cele mai înalte niveluri de acoperire a vaccinului, împreună cu Israelul și Emiratele Arabe Unite, dar multe țări mai sărace încă nu au început vaccinările. Primul ministru Boris Johnson a declarat că își propune să ofere tuturor adulților din Marea Britanie o primă doză până în toamnă. Cu toate acestea, OMS a spus că țările ar trebui să-și propună ca „două miliarde de doze” să fie „distribuite în mod echitabil” în întreaga lume până la sfârșitul anului 2021.

Britanicii ”mai pot aștepta”…

Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al OMS, susține că dorește să facă apel la oamenii din Marea Britanie. Harris le-a transmis britanicilor că „pot aștepta”, pentru că asigurarea unei distribuții globale echitabile este „în mod clar din punct de vedere moral ceea ce trebuie făcut”.

Directorii OMS au avertizat anterior că „naționalismul vaccinului” ar putea costa țărilor cu venituri mari 4,5 trilioane de dolari. În timp ce un raport al Fundației de Cercetare a Camerei Internaționale de Comerț a arătat că economia mondială ar putea pierde până la 9,2 trilioane de dolari dacă țările mai sărace nu primesc acces la vaccinuri.