mamaplus

Durerile pe o singură parte a abdomenului pot semnala incapacitatea de a concepe un copil

-
//
23.04.2021

Trompa uterină, locul unde se întâmplă fecundația, are un capăt legat de uter. Celălalt este liber în abdomen. De ce vă oferim aceste detalii anatomice? Durerile pe o singură parte a abdomenului inferior ori infecțiile urinare dese ar trebui să vă trimită la medic. Astfel de episoade pot duce la incapacitatea de a obține o sarcină.

În trompa uterină, materialul genetic feminin, ovocitul, se întâlnește cu materialul genetic masculin, spermatozoidul. Astfel, apare sarcina. Dacă trompa uterină este înfundată în partea din apropierea ovarului, intervenția chirurgicală o poate salva. Cresc șansele ca o eventuală sarcină să se dezvolte natural. Dacă zona bolnavă este însă lângă uter, singura șansă rămâne fertilizarea in vitro. Embrionii vor fi dezvoltați în laborator și implantați apoi în uter.

Orice durere în abdomenul inferior trebuie să vă trimită la medic

Orice infecție trebuie tratată rapid, astfe încât trompa uterină să rămână în stare perfectă. Și să fie aptă pentru sarcină.

Cum ajung microbii în trompa uterină? Intrî prin vagin, avansează spre colul uterin și uter, iar de aici spre cele două trompe uterine.

Prezervativul nu este mijloc de protecție doar împotriva virusurilor hepatitice B, C ori împotriva HIV. Împiedică și alte micro-oganisme să migreze în uter, micro-organisme care, netratate la timp, pot conduce ulterior la infertilitate.

Unele dintre ele nu dau simptome! De aceea, după ce începeți viața sexuală, în fiecare an, aveți nevoie să faceți un examen bacteriologic care arată dacă există sau nu infecție cu Chlamydia sau Mycoplazma.

Aceste infecții NU se manifestă prin durere

Chlamydia și Mycoplazma sunt doi germeni care se transmit pe cale intimă. Nu dau simptome, dar netratati rapid, distrug integritatea aparatului genital feminin. Cu alte cuvinte, nu mai există șanse de a concepe în mod natural.