La un moment dat în viață, te-ai confruntat și tu probabil cu simptomele supărătoare precum nevoia de a urina frecvent, fără ca vezica să fie plină, urinări dureroase ce nu oferă ușurare, prezența sângelui  în urină. Inflamația vezicii urinare (numită și cistită) și a uretrei (uretrita) sunt printre cele mai întâlnite afecțiuni la femei și fetițe. De obicei sunt acute și apar brusc și, deși deseori se creează impresia că putem scăpa ușor de cistită, nu este chiar așa. În cele mai multe dintre cazuri, simptomele deranjante nu trec de la sine, iar dacă inflamația nu este tratată se pot îmbolnăvi chiar și rinichii. Află în cele ce urmează cum poți tratata cistita și cum trebuie îngrijită corespunzător zona genitală externă la femei și fetițe pentru a ușura vindecarea și a preveni infecțiile!

Iarna cistita poate fi provocată de expunerea la temperaturi scăzute, suprarăceală, scăderea rezistenței organismului, iar vara aceasta poate fi o consecință a deshidratării organismului și scăderea cantității de urină produsă de rinichi.

Orice om riscă să facă cistită, însă afecțiunea este mult mai frecventă la femei și adolescente.

Cele mai predispuse la cistită sunt femeile care trăiesc activ sexual, femeile însărcinate, cele aflate la menopauză. La vârstnici, cistita poate fi asociată cu incontinența urinară.

Infecțiile urinare joase (cistita și uretrita) se manifestă prin nevoia bruscă și frecventă de a urina, durere, arsură sau alte senzații neplăcute în timpul urinării, urină tulbure, în cantități mici și cu miros neplăcut, sânge în urină.

În cazul infecțiilor urinare înalte (la nivelul rinichilor) poate apărea febră, frisoane, dureri lombare, stare generală alterată. 

De ce apare cistita?

Cistita este cauzată de o creștere anormală a bacteriilor din interiorul vezicii urinare, care se pot deplasa la rinichi, sau de un dezechilibru al bacteriilor din propriul corp. În cele mai multe cazuri bacteria  E. Coli (Escherichia coli) este de vină. În mod normal, aceasta trăiește pe piele și în intestinul gros și nu prezintă o problemă. Dar atunci când intră în uretră, bacteriile pot ajunge în vezica urinară și ne pot îmbolnăvi.

Pe lângă motivele specifice dezvoltării cistitei, există factori de risc care cresc probabilitatea apariției acesteia. Cistita poate fi provocată de hipotermie, dezechilibru hormonal, sarcină, hipovitaminoză, constipație cronică, stres și supraoboseală, scăderea imunității, șezut prelungit, amânarea urinărilor și golirea insuficientă a vezicii urinare, igiena intimă nesatisfăcătoare, folosirea produselor nocive de igienă.

Recomandări pentru prevenirea infecțiilor urinare:

  • Consumați suficientă apă, până la 2 litri pe zi.
  • Folosiți lenjerie intimă din bumbac, care lasă pielea să respire.
  • Mergeți la baie la momentul potrivit, atunci când simtiți nevoia de a urina. Abținerea pentru perioade lungi de timp favorizează apariția infecțiilor urinare.
  • Golește vezica după fiecare act sexual, pentru că este posibil ca unele bacterii să pătrundă în uretră.
  • Respectați igiena intimă zilnică. Folosiți doar produse de igienă create special pentru această parte a corpului. Este important de știut că, după urinare, ștergerea zonei intime trebuie făcută dinspre uretră spre anus.

Pentru tratarea infecțiilor urinare, dar și pentru a grăbi procesul de vindecare, compania Fiterman Pharma a creat preparatul Uractiv.

mamaplus

Uractiv capsule conține extract de strugurii-ursului și albastru de metilen, având acțiune multiplă: calmează durerea și usturimile, distruge și elimină bacteriile responsabile de infecțiile urinare, curăță și dezinfectează tractul urinar, limpezește urina și reduce mirosul neplăcut, îmbunătățește funcția de excreție a rinichilor.

Frunzele de strugurii-ursului conțin compuși chimici cu proprietăți antibacteriene demonstrate, antiinflamatoare, diuretice și depurative.

Testele de laborator au confirmat că Uractiv acționează eficient asupra E. coli (bacterie responsabilă de provocarea a 85% din cazurile de infecție urinară) și Candida albicans (ciuperca implicată frecvent în infecțiile genito-urinare).

mamaplus

Uractiv se administrează de la primele simptome ale unei infecții urinare (durere, urinări frecvente, iritație) și până la dispariția acestora, dar nu mai mult de 14 zile.

Este recomandat adulților și copiilor peste 12 ani. În timpul administrării este necesar să se asigure un aport suficient de lichide.

Preparatul Uractiv este recomandat pentru utilizare împreună cu Uractiv® Intimate Wash - gel cu o formulă special concepută pentru igiena zonei genitale externe în perioada tratamentului infecțiilor urinare și ginecologice, dar și în calitate de produs recomandat pentru igiena intimă zilnică la femei și fetițe.

Produsul Uractiv Gel are un pH optim de 3,5 cu un rol important pentru menținerea pH-ului fiziologic al căilor genitale.

Uractiv® Intimate Wash este un gel care se utilizează ca un săpun lichid pentru zona intimă. Curăță delicat, reduce senzația de disconfort și mirosul neplăcut. Calmează iritațiile și reface mucoasa genitală.

Producător: Fiterman Pharma

Găsiți produsele în toate farmaciile din țară, inclusiv online.

mamaplus