mamaplus

COVID-19 poate provoca o boală gravă chiar și copiilor sau adulților fără factori de risc

0
//
20.10.2020

Noul coronavirus ar putea fi responsabil pentru apariția diabetului, chiar și în cazul adulților sau copiilor care nu prezintă factori de risc.

Francesco Rubino, cercetător în diabet la King’s College din Londra, susține că virusul poate declansa diabetul. Acesta conduce o echipă internațională care colectează cazuri de pacienți la nivel global pentru a dezlega unul dintre cele mai mari mistere ale pandemiei.

Diabetul ar putea fi provocat chiar de coronavirus

În iulie 2020, oficialii din domeniul sănătății din SUA au descoperit că aproape 40% dintre persoanele care au murit cu COVID-19 aveau diabet. Însă Rubino este de părere că legătura dintre boli se desfăşoară în ambele sensuri. Astfel, este posibil ca diabetul să apară în urma infectării cu coronavirus.

„COVID ar putea provoca diabetul de la zero”, a declarat dr. Francesco Rubino, cercetător în diabet şi preşedinte de chirurgie metabolică şi bariatrică la King’s College din Londra.

Simptomele pot pune viața pacientului în pericol

Acesta a mai spus că mai mult de 300 de medici au depus cereri pentru a împărtăşi cazurile pentru revizuire, număr care se aşteaptă să crească pe măsură ce infecțiile revin, scrie Mediafax. 

„Aceste cazuri vin din toate colțurile lumii şi din toate continentele”, a spus Rubino.

Mai mult decât atât, Institutul Național al Sănătății din SUA finanțează o cercetare asupra modului în care coronavirusul poate provoca o creștere a zaharurilor din sânge şi diabet.

Sunt necesare mai multe dovezi că acest virus declanșează diabetul la scară largă

În aceste situații, simptomele pot pune viața pacientului în pericol. Sunt necesare cercetări mai intense pentru a demonstra definitiv, dincolo de dovezile sporadice, că acest virus declanşează diabetul la scară largă.

„Avem acum mai multe întrebări decât răspunsuri. (...) Am putea avea de-a face cu o formă complet nouă de diabet”, a spus dr. Robert Eckel, de la Asociația Americană a Diabetului.