mamaplus

”COVID-19 nu va dispărea vreodată”: avertismentul experților dă peste cap speranțele oamenilor

0
//
23.07.2021

Experți britanici şi francezi au avertizat, cu privire la pandemie, că boala COVID-19 nu o să dispară vreodată şi că într-un an sau doi este posibil ca omenirea să revină la o viață pe cât posibil de apropiată de cea dinainte de 2020.

Jeremy Farrar, consilier ştiințific al Guvernului britanic, a spus că boala este o infecție endemică acum şi crede că „nu va dispărea vreodată”.

Farrar, membri al Scientific Advisory Group for Emergencies (Sage) şi director al Wellcome Trust, a declarat pentru BBC 4 că oamenii „trebuie să învețe să trăiască cu ea” şi că nivelul transmiterii şi perturbarea învățământului nu trebuie să continue.

El a spus că Marea Britanie „rămâne foarte vulnerabilă” în fața variantelor din alte părți ale lumii, care pot cauza probleme la fel ca Delta.

Profesorul Jean-François Delfaissy, consilier ştiințific al Guvernului francez, a spus că viața normală de dinainte de pandemie nu va putea fi reluată până anul viitor sau până în 2023. El a declarat vineri că Franța ar putea ajunge la circa 50.000 de cazuri zilnice până la începutul lunii viitoare.

Comentariile lui vin după ce joi a declarat că al patrulea val de infecții în Franța este aşteptat să afecteze spitalele în a doua parte a lunii august.