mamaplus

Ceaiurile la pliculeț pentru răceală sunt extrem de nocive! Ce au descoperit specialiștii

-
//
05.11.2021

O asociație pentru protecția consumatorilor avertizează în legătură cu pericolul ceaiului la pliculețe. Un studiu realizat în acest an a arătat ce conțin de fapt amestecurile ambalate atrăgător. Conform studiului InfoCons realizat în 2021, un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri și aproape 90% zahăr.

În medie,  un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranților sintetici azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).

Studiul început de asociația pentru protecția consumatorilor InfoCons în 2018, repetat în 2019 și continuat în acest an, pe baza etichetelor a 20 de produse tip plic de răceală (soluție pulbere pentru suspensie orală), arată că procentajul la care poate ajunge cantitatea de zahăr dintr-un asemenea plic este covârșitoare. 

Astfel că un plic împotriva răcelii poate conține până la 87% zahăr, media fiind 36%, în condițiile în care unele etichete nu furnizează informații cu privire la cantitatea de zahăr conținută de produs.