mamaplus

Cătina cu miere, recomandată și de medici. Ține virozele și infecțiile la distanță

-
//
26.12.2019

Efectele benefice ale boabelor de cătină asupra sănătății sunt cunoscute încă din Antichitate. Fructele sunt folosite atât pentru prepararea ceaiurilor, cât și a sucurilor, siropurilor și uleiurilor. Cătina este de zece ori mai bogată în vitamina C decât citricele.

Vitamina E din cătină este foarte importantă în procesele de regenerare ale organismului. Conține, de asemenea, vitaminele A, B complex, K, P și F.

 Foarte bună pentru copiii care răcesc ușor

„Eu folosesc catina, de cele mai multe ori, ca tratament adăugător pentru creșterea imunității. O recomand părinților cu copii subnutriți sau care răcesc ușor”, explică dr. Laura Zainescu. Specialistul mai spune că pentru creșterea imunității se recomandă un amestec din fructe de cătină zdrobite și amestecate cu miere: „Se administrează o linguriță pe zi copiilor peste 4 ani, timp de trei luni”.

Medicul adaugă că mlădițele de cătină, mugurii și fructul sunt cele mai bune. Pentru un efect imunizant maxim, mugurii de cătină trebuie combinați cu echinaceea, propolis, coacăză neagră și măceșe.

Un alt mod în care se poate consuma cătina este sub formă de suc. Acesta se obține din fructe fierte, amestecate apoi cu alte sucuri pentru un gust îmbunătățit, întrucât cătina este amăruie. Fructele sunt folosite și în industria cosmetică. Datorită conținutului bogat în vitaminelele A și E, produsele cosmetice pe bază de cătină reîntineresc pielea, regenerează țesuturile și tratează arsurile.