COVID-19 este o infecție care a zguduit lumea. De mai bine de un an trăim și ne luptăm cu ea, dar cu părere de rău, populația încă mai are de pierdut. În fiecare zi sunt din ce în ce mai multe victime ale coronavirusului de tip nou. O mulțime de informații au fost colectate și publicate cu privire la modul de reducere a riscului de infecție și acțiunile care trebuie întreprinse la primele simptome de COVID-19. Totuși, multe întrebări rămân fără răspunsuri concrete, cum ar fi conduita pacienților după infecția cu COVID-19.

Mulți oameni care au avut COVID-19 raportează prezența diferitor simptome pe parcursul unei perioade îndelungate. În medicină a apărut un nou termen pentru această afecțiune - sindromul post-COVID-19 sau Long Covid. Conform statisticilor, aproximativ 20% din pacienții care au fost infectați cu virusul de tip nou suferă de acest sindrom.

Nu există o perioadă exactă de apariție a sindromului post-COVID-19: simptomele pot apărea imediat după externare, peste 2-3 luni sau chiar mai târziu. Sindromul post-COVID-19 apare indiferent de gravitatea infecției și poate dura până la 12 săptămâni, iar în unele cazuri, chiar și mai mult.

Simptomele principale ale sindromului post-COVID-19:

  • slăbiciune severă;
  • dispnee și senzație de lipsa a aerului;
  • tulburări de somn și dispoziție depresivă, dureri de cap;
  • dereglarea termoreglării: febră scăzută sau subfebrilitatea persistentă;
  • căderea părului, erupții cutanate și semne de alergii;
  • tulburări ale tractului gastro-intestinal: diaree;
  • tulburări ale sistemului cardiovascular: tahicardie, aritmie, hiper si hipotonia.

Dacă apar simptomele de mai sus este recomandat să vă adresați la un specialist de profil și să nu faceți un tratament de sine stătător. Pentru a determina prezența sindromului post-COVID-19 și a începe tratamentul necesar, laboratorul medical Synevo propune efectuarea unui set de teste de laborator, cu o reducere de 20% la:

  • Analiza generală de sânge + VSH: ajută la identificarea prezenței proceselor inflamatorii de diferite origini în organism, precum și la suspectarea încălcărilor sistemului de coagulare a sângelui și a capacității sângelui de a transporta oxigenul.
     
  • Proteina C-reactivă: ajută la evaluarea prezenței și extinderii procesului inflamator în organism.
     
  • Anticorpi IgG la virusul SARS-CoV-2: analiza ajută la evaluarea gradului de dezvoltare a imunității post-COVID-19.
     
  • D-dimeri: analiza va releva încălcări ale sistemului de coagulare a sângelui și va permite evaluarea gradului de risc de tromboză.
     
  • ALAT, ASAT: utilizat în diagnosticul patologiei hepatice și cardiace.
     
  • Creatinina și ureea în sânge: permit evaluarea funcției renale.
mamaplus

Doar până în data de 30 aprilie 2021, adresându-vă la orice centru de colectare din cadrul laboratorului Synevo, puteți beneficia de acest pachet de analize cu doar 672 de lei.

Numai prin menținerea sănătății Dvs. veți câștiga lupta împotriva COVID-19!

Synevo este principalul furnizor de servicii în diagnostic de laborator în Moldova și oferă peste 2000 de tipuri de analize uzuale și avansate în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. 

Laboratorul Central Synevo Chisinau

Adresa: Chisinau, str. Nicolae Testemitanu, 37
Telefoane

022 856 990
022 856 991
022 856 992

060 592 224

Sitewww.synevo.md