În realitate, înghețata nu este atât de periculoasă pentru siluetă, așa cum consideră majoritatea femeilor.
Nutriţionistul IanMarber din Marea Britanie a efectuat o cercetare și a constatat, că este lipsit de logică să alegi sorbet în loc de înghețată pentru păstrarea siluetei.
Potrivit calculelor lui Marber, în 100 gr. de înghețată de vanilie se conțin 17 gr. de grăsimi, 14 gr. de zahăr, iar valoarea energetică alcătuiește 251 Kcal. Înghețata cu umplutură, precum ciocolata belgiană, conține 21 gr. de grăsimi, 24 gr. de zahăr și 313 Kcal. O porție de sorbet, care se consideră mai dietetică are 77 de Kcal, 0,5 gr. de grăsimi și 13,5gr. de zahăr, scrie My Daily.
Totodată, indicele glicemic, responsabil pentru viteza de lipoliză a grăsimilor (cu cât indicele glicemic este mai mare, cu atât mai repede se topesc grăsimile) la înghețata de vanilie este egal cu 68, versiunea degresată a înghețatei are un indice glicemic de 114, iar la sorbet această cifră este de 85. Asta înseamnă, că după consumul unei înghețate degresate sau a unei porții de sorbet, senzația de foame va reveni mai repede și va trebui să mâncați ceva. În rezultat veți primi mai multe calorii. În cazul în care veți mânca o înghețată clasică din frișcă, veți avea o senzație de saturație, și respectiv nu veți mânca nimic suplimentar.
Așa dar nu ”economisiți” pe calorii și mâncați înghețată fără teamă vara aceasta.