mamaplus

Avertismentul OMS: ”Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 nu este o prioritate”

-
//
07.06.2021

Experții de vârf ai Organizației Mondiale a Sănătății spun că imunizarea copiilor împotriva COVID-19 nu este o prioritate ridicată pentru OMS, având în vedere oferta extrem de limitată de doze de vaccin. Dr. Kate O’Brien spune că minorii nu ar trebui să fie o prioritate de imunizare prin vacinare, chiar dacă un număr tot mai mare de țări autorizează acest lucru.

„Cei mici se pot întoarce în siguranță la şcoală dacă ceea ce facem este să imunizăm pe cei care sunt în jurul lor şi care sunt expuşi riscului”, a spus Dr. Kate O’Brien.

Însă medicul Adrian Marinescu afirmă că cei mici, chiar dacă nu dezvolta forme severe, pot transmite virusul şi bunicilor care se află în clasa de risc şi pot dezvolta forme severe de boală după infectare.

„El are rolul de a preveni situația în care boala este o problemă de sănătate publică. Statutul de persoană vaccinată pentru cei mici înseamnă o ușurință mult mai mare de a călători în afara țării, de a merge la distracție”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

La nivel global, 13% din persoanele infectate au fost copii.