Dacă sunt reîncălzite de câteva ori, bucatele devin toxice. De aceea, nutriționiștii recomandă să încălzești mâncarea într-un vas separat, doar atâta de câtă ai nevoie la o masă.
1. Spanacul, sfecla și țelina conțin nitrat, care sub acțiunea microorganismelor și a reîncălzirii devine nociv pentru organism, chiar cancerigen. Dintre cele trei, spanacul este cel mai dăunător reîncălzit și trebuie consumat proaspăt.
2. Ciupercile, din cauza proteinelor pe care le conțin, își pot schimba structura, de aceea este recomandat chiar și atunci când le prepari să nu se depășească temperatura de 70°.
3. Cartofii sunt de asemenea toxici atunci când sunt reîncălziți, iar în urma studiilor recente s-a constatat că cea mai sănătoasă formă sub care pot fi consumați este prin gătire, însă trebuie să îi lași să se răcească.
4. Carnea nu trebuie sub nicio formă reîncălzită, căci proteinele pe care le conține își schimbă structura și devin greu de digerat, iar organismul le percepe ca fiind toxice.
5. Preparatele procesate la temperaturi scăzute precum cele din pui, peștele afumat (somon, cod, macrou), fructele de mare nu trebuie niciodată consumate încălzite.
Sursa: clickpentrufemei.ro