Chiar dacă în ziua de azi avem acces la toate informațiile necesare în caz de vreo situație imprevizibilă și dificilă, se pare că încă mai există persoane care apelează la remediile din bătrâni care fa mai mult rău decât bine. Remediile casnice ciudate în caz de arsuri sunt foarte răspândite, dar nu tot ce îți spune vecina sau bunica este bine pentru tine.

Ce să NU folosești niciodată în caz de arsuri:

Unt

Nu folosiți unt pe arsură. Nu există dovezi suficiente care să susțină eficacitatea untului ca remediu pentru arsuri. În plus, este posibil să vă înrăutățească arsura. Untul reține căldura și, de asemenea, poate adăposti bacterii dăunătoare care pot infecta pielea arsă. Păstrează-ți untul pentru pâine.

Uleiuri

Contrar credinței populare, uleiul de cocos nu vindecă totul. Din același motiv pentru care nu ar trebui să aplicați unt pe arsuri, uleiuri, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline și uleiurile de gătit, păstrează căldura și poate provoca chiar și arderea pielii. Se pare că uleiul de lavandă ajută la vindecarea arsurilor, dar există puține dovezi publicate care să susțină această afirmație. Studii efectuate la șobolani, de exemplu, nu au arătat niciun beneficiu al utilizării uleiului de lavandă pentru a vindeca o arsură.

Albușuri de ou

Un alt remediu, albuș de ou, care nu este gătit, prezintă un risc de infecție bacteriană și nu ar trebui să fie folosit în arusri. Ouăle pot provoca, de asemenea, o reacție alergică.

Pasta de dinți

Nu aplicați niciodată pastă de dinți pe o arsură. Aceasta este o altă poveste populară, fără dovezi care să o susțină. Pasta de dinți ar putea irita arsurile și ar putea crea un mediu mai favorabil infecției. În plus, nu este steril.

Gheață

Gheața și apa foarte rece vă pot irita mai mult zona de arsură. Gheața poate provoca chiar și o arsură rece dacă este utilizată necorespunzător.