Conform datelor statistice, cel puțin 85% dintre persoanele de orice vârstă suferă de dureri de spate.

Dacă atacurile de dureri de spate apar periodic, atunci este necesar de a acorda atenție factorilor cotidieni care le pot provoca.

  • Dacă o persoană lucrează în poziție șezând, atunci este necesar de a acorda o atenție deosebită organizării locului de muncă: dacă este posibil, de ales un scaun ergonomic, de a-i regla înălțimea, de a evita „șezutul” prelungit, de a se ridica cel puțin o dată pe oră și de a face puțină gimnastică.
     
  • Alimentația de recuperare. Sindroamele de durere ale aparatului locomotor, necesită aport suplimentar de vitamine, macro și microelemente, precum și de alte substanțe implicate în procesele metabolice. Acest lucru poate fi realizat printr-o dietă alcalinizantă ușoară și complexă, bogată în legume și fructe proaspete, care conțin mulți antioxidanți ce protejează țesuturile de uzură în cadrul proceselor inflamatorii. Citricele sunt deosebit de utile – ele sunt capabile se realizeze deplasarea echilibrului mediului intern spre mediul alcalin. Este necesar de a organiza 5-6 mese pe zi în porții mici. Alimentele să fie fierte sau gătite pe abur. Dieta trebuie să conțină acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, care se conțin în uleiurile vegetale (de cânepă, din semințe de in, din rapiță, din boabe de muștar). Produsele lactate sunt de preferat în locul produselor din carne, iar bulionele saturate și carnea grasă trebuie excluse din dietă.
mamaplus
  • De asemenea, este recomandată implementarea gimnasticii elementare cu greutăți mici pentru a crea și a menține un corset muscular adecvat, care ar menține spatele drept în timpul șezutului, statului în picioare sau mersului.
     
  • Trebuie, de asemenea, învățat cum să ridice și să transporte în siguranță obiecte grele (genunchii trebuie să fie semi-îndoiți, efortul trebuie să provină nu din partea inferioară a spatelui, ci din pelvis).
     
  • Controlul stresului este esențial. Dacă o persoană aș învăța cum să facă față emoțiilor și să identifice momentele care declanșează un răspuns stresant, aceasta va ajuta la evitarea tensionării musculare inconștiente și a durerii care rezultă în urma acesteia. Dacă totuși apare tensiunea, se recomandă utilizarea tehnicilor de respirație și relaxare meditativă, respectarea igienei somnului. Anume în timpul somnului se realizează procesarea mentală a situațiilor deranjante, prin urmare un somn profund este extrem de important pentru recuperare. Pentru aceasta, este sfătuit să doarme în întuneric complet și în liniște, în încăperi ce posedă o ventilare bună, pe o saltea semirigidă. Este mai bine de a se culca în același timp, înainte de miezul nopții.

Înainte de culcare este recomandabil de a evita o alimentare abundentă și activitățile care stimulează activitatea creierului (rezolvarea problemelor de muncă, vizionarea filmelor de acțiune, vorbirea în tonuri ridicate etc.). Este deosebit de nefavorabil înainte de a adormi a se afla în fața ecranelor dispozitivelor electronice care emit lumină albastră în diapazonul care stimulează creierul.

Traumeel S sub formă de unguent se poate de utilizat în cazul durerilor de spate cauzate de supraîncărcare, traume și mișcări bruște. Medicamentul acționează nemijlocit asupra inflamației, contribuie nu doar la eliminarea simptomelor, ci la finalizarea completă a procesului inflamator. Conține numai componente naturale.

mamaplus

Pentru un somn liniștit însă există Nervoheel. Un remediu natural calmant, sedativ, care normalizează somnul de noapte. Doza recomandată la adulți și copii cu vârsta peste 12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 5-10 săptămâni. Doza la copii este indicată în prospect.

Produsele sunt fabricate în Germania și se vând în farmacii (fără rețetă). 

mamaplus