Ridurile de pe gât sunt foarte inestetice și, dacă pe cele de pe față le mai poți estompa prin machiaj, pe cele apărute pe gât și decolteu nu le poți masca în niciun fel. De aceea se spune de multe ori că, dacă vrei să ghicești vârsta unei femei, te uiți mai degrabă la gâtul ei decât la față. Pielea de pe gât este la fel de sensibilă și delicată precum pielea feței, așa că trebuie să fie îngrijită ca atare. Există câteva metode prin care te poți asigura că amâni cât de mult este posibil apariția ridurilor pe gât.

Pe lângă îngrijirea externă a pielii, cum ar fi aplicarea unei creme pentru gât, este nevoie și de îngrijire pe interior.

Folosește zilnic o cremă hidratantă

Deshidratarea este cel mai mare dușman al pielii tale, favorizând apariția ridurilor și accentuandu-le pe cele deja existente. Așadar, trebuie să te asiguri că pielea ta este în permanență hidratată, pentru a nu-și pierde prematur fermitatea și elasticitatea. De fiecare dată când aplici o cremă hidratantă pe față, ai grijă să aplici și pe zona gâtului. Poți folosi, de exemplu, o cremă cu apă de origine marină, care nu doar hidratează, ci are și efect anti-aging.

Aplică un serum anti-aging

Serumurile formulate într-un mod care să țină îmbătrânirea pielii la distanță conțin o concentrație mare de ingrediente care stimulează producția de colagen, menținând astfel aspectul tineresc al pielii. Înainte să te dai cu crema pentru față și pe gât, aplică în palmă câteva picături de serum anti-aging, masează palmele una de alta și apoi masează-ți fața și gâtul, asigurându-te că aplici produsul cosmetic pe toată suprafața pielii, inclusiv pe zona decolteului.

Folosește protecție solară

Campaniile de informare pentru îngrijirea pielii și protecția împotriva expunerii excesive la soare subliniază că razele ultraviolete pot cauza cancer de piele și că este important să folosim creme și loțiuni cu factor de protecție solară (FPS)  mai ales în zilele însorite, dar și în cele înnorate. E important de reținut că radiațiile ultraviolete nu numai că sporesc riscul de cancer, ci accelerează și procesul de îmbătrânire prematură a pielii.

Așadar, e esențial să îți protejezi pielea cu o cremă cu factor de protecție UV, în special în sezonul cald, când ai pielea mult mai expusă decât în alte perioade. Nu neglija zona gâtului când aplici loțiunea cu protecție solară. Gâtul și decolteul sunt la fel de expuse ca și fața, așa că nu trebuie să faci diferențe atunci când aplici reaplici crema pe parcursul zilei.

Exfoliază-ți pielea de pe gât

Știi că pentru un ten catifelat și cu aspect tânăr e important să îndepărtezi stratul de celule moarte de la nivelul pielii, dar acest lucru este valabil și în cazul pielii de pe gât și din zona decolteului. Îți poți prepara chiar la tine acasă o mască exfoliantă din zaț de cafea și gel de duș, de exemplu, pe care o poți folosi săptămânal pentru a stimula procesul de regenerare celulară la nivel cutanat și a ține la distanță ridurile de pe gât.

Masează gâtul o dată pe zi

Masajul facial ajută la îmbunătățirea circulației și la întârzierea „lăsării” obrajilor, așa că obișnuiește-te să masezi și gâtul măcar o dată pe zi, dimineața sau seara, când ai mai mult timp. După ce ai curățat fața și gâtul și ai aplicat un serum, în momentul în care aplici crema execută și câteva mișcări de masaj sau folosește o rolă de masaj.

Bea apă și mănâncă legume și fructe

Pielea tânără și sănătoasă se menține nu doar cu îngrijire exterioară, ci și de la interior. În acest sens, bea zilnic o cantitate suficientă de apă - măcar 6 pahare pe zi sau mai mult dacă lucrezi într-un mediu foarte cald ori în soare sau dacă faci sport mult. De asemenea, încearcă să mănânci zilnic o supă sau o ciorbă, să bei un ceai de plante fără zahăr și să consumi suficiente legume și fructe, deoarece și acestea contribuie la hidratare. Printre legumele care conțin multă apă se numără castraveții, țelina, roșiile și ardeiul gras, iar printre fructele cu un conținut mare de apă sunt pepenii, căpșunile și grepfrutul.