Alături de un consum crescut de apă și de câteva măsuri dietetice de bun simț - renunțarea la dulciuri, făinoase, biscuiți umpluți sau alimente prăjite, alăptarea este principalul aliat care contribuie la o pierdere treptată și naturală în greutate, între 300 și 500 de grame pe săptămână. Se știe că dacă alăptezi, slăbești mai ușor după naștere.

Centurile speciale abdominale sunt recomandate de zeci de ani postpartum, poate că ai auzit despre ele și de la mama și bunica ta, întrucât ajută în primul rand la susținerea structurilor abdominale. În acest fel, încurajează vindecarea și previne întinderea neregulată sau deteriorarea musculaturii abdominale, striate sau netede, mai ales după o operație cezariană.

Iată câteva sfaturi ușor de aplicat pentru recăpătarea siluetei, postpartum:

  • Alăptează ori de cate ori copilul dorește, deoarece favorizează producția de lapte, proces care consumă mai multă energie.
  • Prepară alimentele la abur, este mai sănătos, oferă mai mulți nutrienți și mai puține calorii.
  • Folosește o centură postpartum, deoarece facilitează reașezarea organelor interne, promovează refacerea tegumentului extrem de destins în sarcină, reconfigurează talia și oferă un aspect plăcut siluetei.
  • Bea 2-3 litri de apă pe zi, pentru a asigura o producție bună de lapte și pentru a ajuta la menținerea unui stomac mereu pe jumătate plin, ceea ce inhibă foamea.
  • Bea ceaiuri, cum ar fi ceai de fenicul, anason, mușețel, tei; toate ajută la scăderea retenției hidrice, fără a afecta calitatea laptelui pentru copil.
  • Mergi la plimbare cu copilul în cărucior sau în rucsacul special, până când acesta are 11 kg, cel puțin 30 de minute în fiecare zi, de preferat în parc, deoarece plimbarea în aer liber îmbunătățește circulația sângelui, arde calorii și, de asemenea, contribuie la o stare de bine și relaxare.
  • Fă exerciții acasă cu copilul, deoarece această activitate tonifiază mușchii, combate stările de proastă dispoziție și crește apropierea de cel mic, distrându-l foarte mult.