Mai mult de 50 de ani, în multe domenii ale medicinii (ca mijloc de prevenire) și în îngrijirea estetică (ca metodă de corecție) este folosită mezoterapia.

Mezoterapia te face să arăți mai tânără?

Popularitatea acestei metode de întinerire a pielii, se explică prin faptul că aceasta permite ca fără intervenția unui chirurg plastician, să se rezolve o mulțime de problemele cosmetologice și estetice ale feței și altor zone, care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Ce este mezoterapia și cum funcționează?

Pentru a înțelege de ce această metodă este atât de popular, trebuie să știți ce este de fapt mezoterapia. Așa, de fapt sunt numit injecțiile medicale care se fac în stratul de mijloc al pielii, cu o compoziție individual de cocktailuri, care includ vitamine, minerale, extracte din plante, acizi nucleici, aminoacizi. Injecțiile se efectuează folosind un ac extrafin, la o adâncime de 1,5-3,9 mm.

Această procedură permite tratarea multor probleme individuale, locale ale pielii, într-un mod foarte eficient. Scopul este de a îmbunătăți microcirculația și de a crește elasticitatea pielii la locul injectării.

Spre deosebire de componenții externi, care sunt aplicați direct pe piele și nu pătrunde adânc în straturile ei, cocktailurile pentru mezoterapie pot "ajunge" la stratul de mijloc (dermă). Ca urmare, toate procesele metabolice se activează și se accelerează, crește circulația sângelui și are loc regenerarea celulelor.

Indicații și contraindicații pentru mezoterapia facială

Indicații:

• Semne de îmbătrânire prematură.

• Prezența ridurilor și piele care și-a pierdut fermitatea.

• Barbie dublă.

• Cearcăne.

• Pete pigmentare și pistrui pe față.

• Vene la distanțe mici.

• Prezența petelor atrofice, hipertrofice, și cicatrici după acnee.

De foarte multe ori, mezoterapie este utilizată în cursul de pregătire pentru chirurgia plastică pe față, precum și în perioada postoperatorie. În unele cazuri, această metodă este utilizată în combinație cu alte tratamente (peeling, dermabraziune etc).

Mezoterapia te face să arăți mai tânără?

Contraindicații:

• Probleme de coagulare a sângelui.

• Administrarea anumitor medicamente (anumite anticoagulante).

• Bolile inflamatorii ale pielii.

• Prezența unor focare de infecție cronică în organism.

• Imunitate slabă.

• Sarcina și perioada de alăptare.

• Patologii a rinichilor (insuficiență renală cronică, preeclampsia în trimestru 3 de sarcină).

• Temperatură ridicată și febră.

• Boli ale inimii și vasculare.

• Pietre la vezica biliară.

• Intoleranță individuală la cocktailul pentru mezoterapie.

Ce tipuri de mezoterapie există?

În funcție de problem, se folosesc diferite tehnici de administrare, care includ:

1. Tehnica manuală sau injectarea atunci când medicamentul este injectat manual cu o seringă și un ac fin. Aceste proceduri sunt considerate lucru de bijutier în cosmetologie, deoarece medicamentul este injectat exact în zona cu probleme.

2. Mecanică fără înjectare - în primul caz, medicamentul este administrat cu pistoletul,  cu ace pentru mezoterapie. Tehnicile de efectuare sunt diferite iar fiecare dintre tipurile de proceduri are propriile avantaje și dezavantaje, propria metodă de administrare, indicații și contraindicații. Pentru care ar trebui să optați? Ar trebui în primul rând, să nu vă bazați pe sentimente (doare, nu doare), ci pe efectul pe care îl veți obține după mezoterapie.

Dar efectul așteptat depinde de fiecare individual și de starea pielii, vârsta și mulți alți factori. Deci, alegerea metodei trebuie să se facă cu încredere în cosmetologii profesioniști, care ar trebui să fie interesați în primul rând de obținerea unui rezultat remarcabil.

Mezoterapia te face să arăți mai tânără?

Ce componente intră în cocktail-urile pentru Mezoterapie?

Pentru injectarea intradermică se folosesc praparate și cocktailuri complexe alcătuite din mai multe medicamente. Mezoterapia poate fi realizată folosind următoarele componente:

• Acidul hialuronic - se introduce în monoterapie (mezoterapia cu acid hialuronic) și în cocktail-uri complexe. Acesta stimulează producerea de fibre de colagen și reține bine apa.

• Fosfolipide - o substanță care se conține în membranelor celulare și care oferă elasticitate.

• Săruri de siliciu și magneziu - consolidează structura țesuturilor, îmbunătătesc tonusul pielii și elasticitatea, normalizează nutriție celulară pentru a îmbunătăți funcția pielii.

De asemenea se folosesc vitamine, antioxidanți, enzime, antibiotice, imunomodulatori, corticosteroizi biorevitalizatori și alte substanțe biologic active. În total, în cosmetologie sunt utilizate peste 200 de rețete cu compoziții diferite, fiecare dintre ele fiind folosită în conformitate cu caracteristicile individuale ale pielii și modificări legate de vârstă ale pacientului.

Cum arată fața, după procedură?

Efectul poate fi observat dupa 2-3 ședințe, iar efectul de lifting este vizibil imediat după prima procedură. Se îmbunătățește culoarea pielii, ridurile se netezesc, cearcănele și vinișoarele dispar, petele pigmentare încep să dispară.

Mezoterapia te face să arăți mai tânără?

Întrebări frecvente:

1. La ce vârstă se poate face mezoterapie? În cazul în care scopul este întinerirea, procedurile de mezoterapie trebuie să înceapă să fie făcute nu mai devreme de 25 de ani.

2. Cum să îngrijești tenul după mezoterapie? După procedură, timp de câteva ore, trebuie să urmați niște reguli simple cum ar fi: să nu atingeți fața, să nu folosiți produse cosmetice, să nu mergeți la saună, sau solar.

3. Cât de des se poate face Mezoterapia faței? Cursul este format din 5-7 proceduri, care pot fi repetate la fiecare 6-12 luni.

4. Ce complicații pot apărea? Dacă s-au luat în calcul toate indicațiile și contraindicațiile,  procedura decurge practic fără complicații, cu excepția unei ușoare umflături și roșeață. Pentru a elimina aceste efecte se poate folosi unguent.

Printre alternativele eficiente ale mezoterapie sunt populare proceduri, cum ar fi:

- Plazmoliftingul;

- Tredliftingul;

- Conturarea feței.