mamaplus

Fondul de ten NU îmbătrânește pielea și NU înfundă porii. Un cosmetolog-estetician spune adevărul

-
//
21.01.2020

Pentru femei, alegerea unui fond de ten potrivit tenului a fost întotdeauna o provocare. De multe ori, acestea nu găsesc produsul pe care și-l doresc: unele dintre ele nu pot determina ce nuanță și textură li se potrivesc, altele renunță definitiv la utilizarea unui fond de ten din motiv că dăunează pielii feței.

Cosmetologul-estetician Elena Molesteanu vine cu niște precizări în acest sens și explică pe pagina sa de Facebook, că fondul de ten nu încarcă porii și nu îmbătrânește pielea. Un sfat util pentru toate doamnele și domnișoarele este să se demachieze cu regularitate:

„Este fondul de ten rau pentru pielea ta?!

Vești bune, nu este! Există o concepție greșită foarte populară că fondul îți înfundă porii și îmbătrânește pielea! Unii consideră că e necesar să permiteți pielii dvs. „să respire” pe parcursul zilei.

Iată adevărul: dacă alegeți să folosiți un fond de ten, nu vă faceți rău pielii și este posibil să îl ajutați de fapt. Fondul de ten oferă o barieră fizică suplimentară împotriva soarelui, poluării și daunelor radicalilor liberi. Desigur, este important să folosiți tipul potrivit de fond de ten pentru pielea dvs.

Dacă utilizați o bază grea, pe bază de ulei, pe pielea grasă și predispusă la acnee, probabil că va înfunda porii și va provoca acneea!

Este absolut esențial să vă spalați machiajul la sfârșitul zilei. Pielea ta s-a luptat împotriva multor elemente daunătoare pe parcursul zilei, inclusiv poluarea menționată mai sus!

Un factor de asemenea importat este termenul de valabilitate a fondului de ten, ingredientele, și crema care o aplicăm înainte de fond de ten, acesta trebuie să fie una potrivită tipului de piele!”, este mesajul cosmetologului.