Pentru tratarea acestei probleme este indicată o dietă echilibrată, renunțarea la anumite alimente și evitarea stresului.
În cazul transpirației urât mirositoare, specialiștii nu recomandă deodorantele, pentru că maschează doar efectele afecțiunii, soluția fiind un antiperspirant care să o elimine pe termen lung.
Dacă transpiri mai mult decât în mod normal, ar fi bine să eviţi carbohidraţii complecşi, optând în schimb pentru cerealele cu un conţinut ridicat de fibre, laptele consumat trebuie să aibă cât mai puţine grăsimi iar cantitatea de sare şi de condimente trebuie limitată drastic.
De asemenea, este important să consumi alimente bogate în calciu, să le eviţi pe cele cu miros pronunţat, cum este ceapa sau usturoiul, pentru că pot da un iz şi mai neplăcut transpiraţiei şi să bei minim trei litri de apă pe zi.
Cu siguranță, transpirația abundentă trebuie tratată din interior, dar poți apela și la câteva remedii naturiste, cum ar fi infuzia de ceai negru aplicată pe zonele problematice, bicarbonatul de sodiu și oțetul din cidru de mere. Mai poți prepara și ceaiuri pe bază de mușețel, tinctură de brusture sau salvie.
Sursa