Dacă îți place să arăți mereu perfect și nu accepți să ai zona inghinală și cea de la subraț de o nuanță mai închisă, cu siguranță ți-ai dori să întreprinzi niște măsuri care te-ar scăpa de această problemă. Incurajăm această atitudine și te asigurăm că pielea de culoare închisă în zona subrațului și cea intimă nu este o neplăcere cu care doar tu te confrunți. Cauzele pot fi diverse, de la tipul tău de constituție, până la vestimentație și afecțiuni diverse.

Constituția

Dacă ai o constituție atletică, picioarele tale sunt aliniate perfect, iar coapsele au tendința să se atingă unele de altele în mers, cauzând frecarea pielii și iritarea ei. La fel, dacă ai câteva kilograme în plus, același fenomen determină hiper-pigmentarea subrațului și a zonei inghinale.

Vestimentația

Dacă porți haine foarte strâmte și lenjerie intimă din materiale sintetice, favorizezi agresiunile la nivelul țesutului inghinal și axilar.

Afecțiuni diverse

Diabetul sau unele infecții fungice au ca simptom culoarea închisă a pielii în anumite zone ale corpului.

Remedii naturiste pentru pielea închisă în zona intimă

Amestecă 1/2 lingură de praf de curcuma, 2 lingurițe de suc de lămâie și 200 ml de iaurt. Masează-ți zonele cu probleme și așteaptă să acționeze 15 minute. Repetă acest ritual zilnic, timp de 2 săptămâni. Vei avea o piele cu 2 tonuri mai deschisă.

Combină coaja de portocală uscată, iaurt și fulgi de ovăz, apoi aplică această compoziție între pulpe. Vei scăpa de pielea moartă și pigmentarea va deveni mai puțin vizibilă. Extractul de papaya funcționează la fel.

Praful de curcuma, amestecat cu lapte și smântână hidratează pielea intimă sensibilă și o albește în același timp.

O mixtură cu zeamă de lămâie și ulei pentru baie va face minuni între coapsele tale: aplic-o pe porțiunile-problemă și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Săpunul intim cu lemn dulce te scapă și el de problemă în timp record.

Remedii naturiste pentru pielea închisă la subraț

Îți vine să crezi sau nu, zona axilară pigmentată poate fi tratată cu bicarbonat de sodiu, fie că îl pudrezi direct pe pielea proaspăt spălată, sau pregătești o pastă cu acest ingredient și puțin suc de lămâie. Vei scăpa în același timp și de mirosul neplăcut.

Înmoaie câteva tampoane de vată în ulei de cocos și tamponează-ți subrațul în fiecare seară. Taie o lămâie în 4 și folosește una din secțiuni după duș, masând cu ea subrațul. Scoate sucul dintr-un cartof crud și tamponează-ți subrațul cu un tampon. Pudra din lemn de santal, amestecată cu apă de trandafiri, este o altă soluție excelentă.