mamaplus

Cum să-ți îngrijești corect părul acasă. Sfaturi de la specialist pentru toate femeile

-
//
30.03.2020

Cum îngrijirea părului este un subiect sensibil pentru multe femei în această perioadă în care nu pot ajunge la saloanele de înfrumusețare, hairstylist-ul român Sorin Stratulat dezvăluie ce putem face acasă pentru a avea grijă de el și a-l păstra sănătos și puternic.

Spălarea părului:

„Pasul cel mai important este spălarea părului, de aici începe absolut totul”, spune Sorin.

Un lucru foarte important este de asemenea, alegerea corectă a produselor pe care le folosim.

„Trebuie să știi ce tip de scalp și de păr ai. În funcție de aceste două lucruri vei lua și decizia corectă de spălare. Cât de des, cu ce produse, cum vei face acest lucru”, adaugă Sorin.

Într-unul dintre clipurile video de pe canalul său de Youtube, Sorin detaliază care sunt pașii corecți când vine vorba de spălarea părului:

  • Înainte de a curăța părul, piaptănă-l! Altfel, va exista riscul să îl încurci foarte tare pe parcursul spălatului.
     
  • Umezește foarte bine tot părul. Folosește o apă la temperatură potrivită și înmoaie în apă foarte bine tot părul, mai ales dacă ai probleme cu scalpul (exces de sebum, mătreață) sau ai folosit produse de styling.
     
  • Pune o cantitate potrivită de șampon, până în 10 ml.
     
  • Aplică șamponul de pe palme pe scalp și începe să masezi.
     
  • Clătește părul foarte bine.
     
  • Aplică din nou șampon. Este important de reținut că nu părul propriu zis trebuie spălat, ci scalpul. Lungimea firului de păr trebuie doar masată ușor.
     
  • Clătește-l din nou foarte bine și tapotează părul cu un prosop pentru a scăpa de excesul de apă.
     
  • Apoi, aplică o cantitate potrivită de balsam, mască sau produs de hidratare și aplic-o pe păr, însă nu la rădăcină, ci doar pe lungimea firului de păr.
     
  • Lasă produsul să acționeze pentru două-trei minute, după care clătește părul.

Coafarea părului:

Dacă poți să reduci coafarea părului  în această perioadă, atunci fă-o.

„Părul tău va respira ușurat, tratamentele vor funcționa mai bine, și tu vei fi mai câștigată.

Însă, dacă trebuie să te coafezi singură, primul pas pe care trebuie să îl faci este să aplici o protecție termică. Apoi, usucă părul în proporție de 85-90% cu föhn-ul pus pe viteză mare și la căldură medie.

Dacă folosești o perie rotativă sau una normală, atunci utilizează-le după ce părul este aproape uscat. Dacă, în schimb, optezi pentru o placă de păr sau un ondulator, usucă părul în totalitate înainte de a folosi aceste instrumente”, spune Sorin.

Colorarea părului:

Înainte de a începe vopsirea părului, aplică o cremă de protecție pe conturul feței. Sfatul lui Sorin este să nu te speli chiar în ziua în care te vopsești. Spală-te cu o zi sau două înainte pentru a păstra stratul hidrolipidic la nivelul pielii capului.

„Dacă culoarea pe care vrei să o aplici este una apropiată de cea naturală sau mai închisă, atunci începe aplicarea vopselei din față către spate.

Dacă este mai deschisă, este de preferat să începi din spate către față.

Dacă părul tău nu a mai fost colorat niciodată, îți recomand să vopsești mai întâi vârfurile și lungimea părului, iar la final să aplici vopseaua și la rădăcină. De asemenea, te sfătuiesc să ai două combinații de culoare: un oxidant mai puternic pentru lungimi și vârfuri și unul mai scăzut  pentru rădăcină”.

Lasă vopseaua să acționeze exact cât timp este precizat în lista de instrucțiuni a produsului.

„Clătește foarte bine culoarea, neutralizeaz-o și folosește produse speciale pentru părul colorat”, concluzionează Sorin.