Cum să scapi de punctele negre de pe nas care sunt cele mai vizibile? Nu e complicat. Există câteva tratamente cosmetice naturale simple pe care le poți aplica pentru a le elimina. În urma acestora, tonul tău își va recupera uniformitatea și va arăta la fel de bine ca și după o ședință costisitoare la cosmetică.
Ce sunt punctele negre de pe nas?
Punctele acelea negre deranjante și atât de vizibile sunt doar niște pori înfundați. Porii pielii se umplu cu celule moarte, praf, resturi de machiaj și mizerie. Prin intermediul porilor, ajung la suprafața pielii grăsimi produse de glandele sebacee. Aceste grăsimi asigură hidratarea pielii și previn uscarea și crăparea sa. Când porii se înfundă cu tot soiul de resturi, grăsimile nu mai pot ieși la suprafață. Se acumulează și acestea la nivelul porilor care sunt și mai măriți. Grăsimile se oxidează în contact cu aerul și „dopul' care înfundă porul capătă acea urâtă culoare neagră, devenind foarte ușor de observat.
Există mai multe metode pentru a îndepărta punctele negre, una dintre cele mai eficiente fiind cu diverse măști și creme exfoliante realizate din ingrediente naturale. Iată câteva dintre acestea care dau cele mai bune rezultate:
Bicarbonat de sodiu și apă
Bicarbonatul de sodiu poate curăța foarte bine fața și elimina cu mare ușurință dopurile de mizerie din porii de pe nas. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant foarte bun pentru ten. Dacă nu ai tenul foarte sensibil, utilizează masca de față cu bicarbonat pentru rezultate garantate. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă până ajunge la consistența unei paste. Freacă nasul cu această pastă, insistând asupra punctelor negre, timp de aproximativ 2 minute. Lasă masca pe piele pentru încă un minute și apoi clătește bine fața cu apă rece.
Zeamă de lămâie și zahăr
Poți realiza o mască exfoliantă foarte eficientă din zahăr și suc de lămâie. Poți fie măcina zahărul, fie cumpăra direct zahăr pudră. Combină 1 lingură de zahăr măcinat sau pudră cu 1 lingură de lămâie și freacă nasul timp de câteva minute cu amestecul rezultat. La final, clătește cu apă. Repetă procedura zilnic pentru cele mai bune rezultate.
Ovăz cu suc de roșii
Ovăzul absoarbe grăsimile în exces de la suprafața pielii și are rol exfoliant. Acizii din sucul de roșie contribuie la descompunerea resturilor acumulate la nivelul porilor. Macină 2 linguri de fulgi de ovăz și combină-le cu 1 lingură de suc de roșii. Dacă e nevoie, mai adaugă puțin suc de roșii până obții o pastă groasă. Aplică această pastă pe nas și freacă zona timp de câteva minute. Las-o să se usuce pe piele și apoi îndepărteaz-o prin frecare. La final, clătește bine fața cu apă.