Genele lungi și dese sunt visul oricărei femei. Dar avem o veste proastă: după vârsta de 30 de ani, genele încep să cadă și să se rărească.

"Pe măsură ce îmbătrânim, părul începe să devină mai subțire și mai uscat, iar căderea mai accentuată. Din păcate, acest proces afectează și genele", spune medicul dermatolog Dendy Engelman.

La fel ca și în cazul căderii părului, pierderea treptată a genelor poate fi cauzată de schimbări hormonale și deficiențe de vitamine. Frecarea excesivă, ruperea, anumite boli autoimune pot provoca, de asemenea, pierderea genelor.

Din fericire, îți poți face genele să crească și nu este necesar să aplici zilnic multe straturi de rimel pentru a masca faptul că genele tale sunt mici și rare. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă ce produse folosești pentru că zona ochilor este foarte sensibilă.

Ce poți face pentru ca genele tale să crească la loc? În farmacii găsești produse create pentru a stimula creșterea și regenerarea genelor. Acestea sunt sub formă de serumuri special concepute ce conțin ingrediente care activează foliculii de păr și le stimulează creșterea. Și formulele naturale pot fi eficiente, deși durează mai mult pentru ca rezultatele să se vadă, acestea sunt mai blânde cu pielea sensibilă de la nivelul pleoapelor. 

Iată câteva ingrediente naturale care stimulează creșterea genelor:

  • Uleiul de ricin. Chiar dacă este folosit mai des pentru îngrijirea părului, acest ulei are și proprietăți care stimulează creșterea genelor. Uleiul de ricin previne dezvoltarea microbilor și detoxifică pielea datorită conținutului de acid ricinoleic. Acesta pătrunde în straturile profunde ale pielii și hrănește foliculii de păr, fapt ce stimulează apoi creșterea genelor.
     
  • Amino acizii. Atunci când cumperi un ser pentru gene din ingrediente naturale, alege unul care conține amino acizi. Lanțurile de amino acizi formează peptide. Acestea fortifică firele de păr, le fac mai rezistente și elastice, prevenind astfel ruperea lor. 
     
  • Uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului, activând foliculii de păr în stare latentă. Este un ingredient natural pe care îl poți aplica pe gene folosind o periuță curată de rimel sau un bețișor pentru urechi. 
     
  • Uleiul de măsline hrănește pielea și o hidratează, dizolvă și elimină urmele de machiaj dintre gene, care pot bloca și sufoca foliculii de păr, ceea ce cauzează căderea genelor. 

Și încă o recomandare importantă: demachiază-te întotdeauna înainte de culcare!

Este o regulă esențilă pe care trebuie să o respecți dacă vrei gene dese și frumoase. Rimelul acoperă genele cu un strat care le face rigide. Pe măsură ce te întorci de pe o parte pe cealaltă în timpul somnului, genele tale sunt mult mai predispuse la rupere și cădere. 

Totodată, urmele de cosmetice rămase pe piele blochează porii și sufocă foliculii de păr, cauzând căderea genelor. Un alt posibil efect este apariția infecțiilor și inflamarea pleoapei, care determină căderea firelor de păr.