Măreața afectează aproximativ o treime din populația globului, iar asta înseamnă că s-ar putea să fii și tu una dintre persoanele afectate de ea. Bărbații au tendința de a face mai multă mătreață decât femeile, pentru că, la ei, pielea capului produce mai mult sebum. Din fericire, pe lângă șampoanele din comerț, există niște remedii naturiste care și-au demonstrat eficiența în timp. Vezi în continuare despre ce este vorba.

  • Toarnă suc de lămâie pe păr și masează cu mișcări lente, de la baza cefei spre creștetul capului, timp de 10 minute. Repetă zilnic, atât timp cât este necesar.
     
  • După ce te-ai spălat pe cap, pisează o aspirină și amestec-o în apa de clătit.
     
  • Pune la fiert spanac și fă o cataplasmă pe care să o aplici pe cap. Așteaptă 10 minute, apoi freacă părul ca și cum te-ai șampona. Repetă procedura câteva zile la rând.
     
  • Bicarbonatul de sodiu tratează diferite afecțiuni printre care și mătreața. În loc de șamponare, folosește o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu cu care vei freaca bine scalpul. După 1 minut clătește cu apă din abundență. După câteva săptămâni de utilizare frecventă ar trebui să ai un scalp sănătos, fără mătreață.
     
  • Înmoaie părul în ulei cald de arahide, apoi aplică suc de lămâie. Pentru ca amestecul să pătrundă bine în piele, masează bine cu vârful degetelor. Spală părul ca de obicei. Repetă o dată pe săptămână, până la dispariția problemei.
     
  • Pune un pumn de urzici într-un blender, apoi adaugă 30 ml ulei de măsline. Amestecă bine, apoi aplică masca pe păr, masând pielea capului. Lasă să acționeze 10 minute, curăță masca și spală părul ca de obicei.
     
  • Amestecă iaurt cu câteva picături de suc de lămâie și aplică acest preparat pe tot părul. Lasă să acționeze 10 minute, clătește și spală parul ca de obicei.
     
  • Udă părul, apoi aplică ulei cald de măsline. Acoperă capul cu un prosop cald și uscat și lasă să acționeze 30 de minute. Șamponează părul ca de obicei. Repetă această procedură o dată pe săptămână, până la dispariția matreței.
     
  • Fă-ți un masaj capilar cu ulei de ricin și zeamă de lămâie. Se folosește un tampon îmbibat într-un amestec de 1 lingură ulei de ricin și zeama de la o jumătate de lămâie. Se lasă amestecul să acționeze până dimineața, apoi se curăță părul cu șampon. Se recomandă să faci acest tratament o dată la trei zile.
     
  • Mătreața poate fi combătută folosind un amestec din ceai de mușețel, oțet și mere. Se folosește decoctul obținut din fierberea unui măr tăiat în 4 într-un litru de apă. Când e fierbinte se adaugă 3 pliculețe de mușețel și se obține astfel infuzia de plantă. Apoi de adaugă 3 linguri de oțet. Se clătește părul după spălare cu această soluție. Nu se clătește părul cu apă după folosirea amestecului. Este indicat să folosiți această metodă o dată la 3 zile.