mamaplus

O femeie a născut tripleți la 44 de ani după patru avorturi spontane și câteva proceduri FIV nereușite

-
//
18.01.2022

Dorința de a avea un copil a fost atât de mare pentru Leonie Fitzgerald, încât nu a renunțat nicio clipă la ea. Femeia în vârstă de 44 de ani a adus pe lume tripleți după patru avorturi spontane și zeci de mii de dolari cheltuiți pe câteva proceduri de Fertilizare in Vitro. Medicii îi dădeau puține șanse femeii, întrucât a fost diagnosticată cu insuficiență de progesteron, ceea ce nu îi permitea să ducă o sarcină la bun sfârșit.

Leonie și soțul ei Peter s-au căsătorit în anul 2013 și după mai multe tratamente au încercat să conceapă un copil. Prima sarcină a venit abia în anul 2017, însă cu părere de rău Leonie a suferit un avort spontan la 13 săptămâni de sarcină. Această pierdere i-a adus multă suferință și câteva luni mai târziu cuplul a decis să apeleze la o clinică de reproducere umană asistată.

”Prima încercare FIV a fost nereușită, iar după aceea, am mai avut alte trei avorturi spontane. Aceste pierderi au avut un impact fizic și emoțional colosal asupra mea. De-a lungul acestor ani am simțit o dezamăgire profundă și simțeam că îmi pierd speranța, neavând nicio șansă de reușită. Dincolo de toate aceste impedimente, am decis să încerc ultima dată, iar în ianuarie 2020 am aflat că sunt însărcinată cu tripleți.”, povestește femeia.

Leonie spune că privea cu ochii înlăcrimați la ecranul monitorului din cabinetul USG și nu-i venea să creadă că sub inima ei mai băteau alte trei inimioare.

”Din săptămâna a șaptea și până la naștere m-am simțit rău în fiecare zi. Nu puteam să mănânc și nici să lucrez, iar problemele cu glanda tiroidă mi-au dat mari bătăi de cap.„, mărturisește femeia.

Nașterea tripleților a fost o provocare pentru ea, întrucât a fost pusă în comă indusă timp de 16 ore din cauza convulsiilor și a problemelor cardiace.

Charlotte, Liliana și Isabella s-au născut prematur și au petrecut 34 de zile în incubator înainte de a fi externate din spital.

mamaplus

Deși viața lor s-a schimbat radical după nașterea fetițelor, Leonie și Peter sunt mai fericiți ca niciodată și fac tot ce le stă în puteri pentru a le asigura o copilărie frumoasă.