mamaplus

Mesajul unei mame: ”Știu cum e dezamăgirea din fiecare lună când vezi testul de sarcină negativ„

-
//
28.04.2021

Povestea acestei femei începe la 12 ani, când a fost diagnosticată cu ovare micropolichistice, amenoree, hirsutism și rezistență la insulină... După o grămadă de tratamente și vizite la o mulțime de doctori tot nu s-a schimbat nimic. Menstruația îi venea doar dacă lua anticoncepționale, iar la 14 ani un renumit doctor îi spusese că nu va putea niciodată să facă copii. Chiar dacă la acea vârstă nu prea o interesa subiectul, odată cu trecerea anilor lucrurile s-au mai schimbat. Află în continuarea povestea ei emoționantă și cum a obținut o sarcină, fiind diagnosticată cu infertilitate.

”Trecând anii, am cunoscut un băiat, în prezent soțul meu, și am decis să încercăm să facem un bebe, el știind din primele săptămâni de relație că probabil nu voi putea face niciodată copii. În 2018 am fost prima dată la un specialist în infertilitate și de la început mi-a spus că sunt șanse minime să obțin o sarcină, dar putem încerca stimularea ovariană.

A trebuit să iau progesteron pt declanșarea menstruației (altfel nu venea) și în octombrie am început prima dată tratamentul pentru stimulare. În ziua 16 de menstruație am fost la foliculometrie și surpriză, aveam câte 4 foliculi pe fiecare ovar. După câteva zile am luat o injecție pentru eliberarea foliculilor și ne-am pus pe treabă, dar fără rezultat pozitiv.

După inseminare intrauterină s-a lăsat cu o inimioară!

Timp de un an am tot repetat stimularea ovariană, iar în 2019 am început și IIU (inseminare intrauterină). La a 3-a IIU am văzut la ecograf cel mai perfect punctuleț cu inimioară puternică, iar acum câteva săptămâni am sărbătorit prima lui aniversare. Sincer, pe lângă tratamente, vitamine și dietă, ceea ce m-a ajutat să obțin sarcina a fost schimbarea modului de gândire.

Știu cum îi dezamăgirea din fiecare lună când vezi testul de sarcină negativ și disperarea pe care o simți când te gândești că altele își abandonează copii și tu l-ai iubi mai presus de orice. Însă mi-am dat seama că nu pot continua așa, mă distrug psihic. Și am început să vizualizez mental tot procesul de formare, creștere, eliberare a foliculilor, fecundarea și implantarea ovulelor și în final dezvoltarea unui bebe sănătos. Acest lucru m-a ajutat să mă relaxez, să simt că am cumva control asupra acestui proces.

De asemenea, în drum spre lucru ascultam muzică zen, sau afirmații pentru gândire pozitivă. Desigur că aveam momente în care simțeam că nu mai pot, dar pe lângă soțul și familia care mă încurajau mereu, simțeam că trebuie să merg mai departe pentru că puiul meu e acolo sus și în curând va crește în burtica mea. Pe scurt asta a fost povestea mea, povestea noastră în formulă de 3.

Le doresc tuturor celor care se lupta cu infertilitatea din diferite motive să vadă cât de curând cele mai perfecte 2 liniuțe pe testul de sarcină.”, povestește femeia în comunitatea DespreCopii.ro.