Ecaterina Mikitenko: Cum să scazi febra copilului, fără medicamente

Ecaterina Mikitenko: Cum să scazi febra copilului, fără medicamente

-
//
16.06.2015

Temperatura ridicată a copilului provoacă mamelor minute de groază. În cel mai bun caz, acestea intră în panică, în cel mai rău, îi administrează copilului medicamente. Este mai bine însă, ca mămicile să se abțină și de la una și de la alta până în ultimul moment. Cel puțin, în cazul în care febra este provocată de viruși.

Ecaterina Mikitenko: Cum să scazi febra copilului, fără medicamente

Dacă copilul dvs. are febră, trebuie să vă păstrați calmul și să luați măsuri adecvate, rezonabile și utile. În multe cazuri febra poate fi scăzută fără medicamente. Mai mult: foarte des, dacă copilul suportă bine febra, aceasta în general nu trebuie scăzută. Dar dacă termometrul arată o temperatură ridicată și doriți să interveniți, vă descriem aici unele metode naturale, sigure, pentru a reducere temperatura corpului într-o perioadă scurtă de timp. Despre aceste metode ar trebui să știe fiecare mamă!

Ecaterina Mikitenko: Cum să scazi febra copilului, fără medicamente

Sfaturi cu privire la modul de a reduce febra de la Iulia Ermak, mamă, autor al cursului "Algoritmul pentru creșterea copiilor sănătoși" instructor de înot pentru nou-născuți, adepta și "eleva" lui Evgheni Komarovsky (din discursul Iuliei la conferința internațională on-line, "Copiii sunt totul").

  1. Dacă copilul dvs suportă febra de 38,5 și chiar 39 grade normal, ceea ce se întâmplă în cele mai dese cazuri, temperatura nu trebuie scăzută. Prin respectarea celor patru condiții importante pentru recuperarea copilului, organismul său ori va menține temperatura la același nivel un anumit timp sau febra va scădea de la sine cel puțin cu câteva liniuțe. Această situație (febra) trebuie să trăită împreună cu copilul. De ce este important să nu scădem temperatura la o reacție normală a copilului? Deoarece în acest timp corpul copilului își formează imunitatea, organismul se luptă cu virușii și bacteriile. Dacă copilul nu tolerează temperatura (de exemplu, chiar și la 37 de grade apar convulsii), atunci febra trebuie numaidecât scăzută.
  2. Pentru a reduce febra, este necesar să se reducă producția de căldură în corpul copilului. Nu se poate ca micuțul să mănânce și să bea alimente fierbinți (cum credeți, dacă copilul mănâncă sau bea ceva fierbinte, temperatura va scădea?). Toate lichidele care intră în corpul copilului în acest moment trebuie să fie la temperatura camerei sau chiar puțin mai reci. Dacă un copil cu febră este foarte activ, aceasta trebuie să fie liniștit, să se odihnească, pentru ca corpul său să nu genereze căldură suplimentară.
  3. În paralel cu reducerea generării de căldură este necesară creșterea transferului de căldură din organism. Cum se face asta? În primul rând, copilul trebuie să respire aer rece, umed și curat. Deschideți o fereastră, aerisiți camera, reduce temperatura camerei până la 18 grade sau ieșiți la o plimbare. În al doilea rând, dacă copilului îi este foarte cald, dezbrăcați-l de hainele suplimentare, iar dacă îi este frig, chiar dacă are febră ridicată, trebuie învelit și să i se dea să bea apă, ceai, suc, băuturi din fructe pentru ca excesul de căldură să fie eliminat prin transpirație.
  4. Atenție! Dacă copilul nu are de unde transpira, sângele se îngroașă, și temperatura nu va scădea! Hidratarea copilului este extrem de importantă: dați-i să bea cu lingurița chiar dacă el spune că nu îi este sete. La fiecare 5 - 10 minute, mama trebuie să-i ofere copilului în mod constant să bea! O băutură la temperatura camerei sau rece, este o modalitate utilă de a reduce febra în orice caz. Fii atent la băuturile din zmeură și măceșe. Zmeura crește nivelul transpirație, deci, dacă doriți să-i dați copilului un ceai cu zmeură, înainte de asta hidratați-l foarte bine, altfel transpirația nu va avea din ce să se producă. Măceșele sunt un diuretic puternic, astfel, înainte de a le utiliza copilul trebuie să consume mult lichid.
  5. Locul pe unde trec vasele magistrale (încheietura cotului, a genunchilor, zona inghinală, în jurul gâtului, la ceafă), se șterg cu apă curată, la temperatura camerei. Se aplică comprese pe fruntea copilului, dintr-un tifon umezit cu apă la temperatura camerei. Este interzis și foarte periculos frecarea cu alcool sau cu oțet. Da, această metodă a bunicii funcționează, dar recurgerea la ea este o greșeală foarte mare. Organismul și așa slăbit de un virus sau o bacterie mai este otrăvit cu oțet sau alcool!

Ecaterina Mikitenko: Cum să scazi febra copilului, fără medicamente

Sfaturi din propria mea experiență:

  1. Pentru a reduce febra folosiți o simplă frunză de varză. Acest instrument este perfect și foarte eficient și este potrivit pentru copii chiar de la naștere. O frunză de varză rece (de la frigider sau la temperatura camerei), se pune pe capul copilului, și deasupra se îmbracă o căciuliță peste câteva ore va trebui schimbată (frunza va arăta ofilită, și vă veți da seama imediat că și-a îndeplinit rolul). Astfel, în câteva ore, am redus temperatura fiului meu de la  37.8 la 36.8 grade pe când acesta avea doar cinci sau șase luni. Mai târziu, am mai apelat la această metodă de câteva ori.
  2. Clătirea cu apă (cât mai rece) ameliorează imediat starea copilului și ajută chiar și la scăderea temperaturii, începeți numaidecât de la cap. Acest lucru crește transferul de căldură menționat mai sus de Iulia Ermak. În cazuri extreme, trei ore mai târziu, procedura se poate repeta.
  3. Baia (la aceeași temperatură ca de obicei, dar nu mai mare de 37 de grade), de asemenea, ajută la reducerea ușoară a febrei, și are un efect general benefic asupra copilului și a procesului de recuperare, oricât de ciudat ar părea la prima vedere.
  4. Sucul proaspăt de grapefruit este de asemenea foarte eficient împotriva febrei. Unui adult îi este suficient să mănânce un grapefruit sau să bea suc proaspăt, ca să simtă rezultatul. Probabil, această metodă este potrivită pentru copiii mai mari, dar merită luată în considerație (cel puțin pentru sine). Atenție grapefruitul și sucul din acest fruct, în nici un caz nu se poate utiliza dacă luați orice fel de medicamente. Intervalul dintre medicamente și grapefruit trebuie să fie de cel puțin o zi.

Vă doresc sănătate tuturor!

Sursa