mamaplus

Doina Danielean: ”Nicio mamă nu poate uita ziua în care a dat naștere unei noi vieți!”

-
//
20.01.2021

Superba prezentatoare radio Doina Danielean este foarte emoționată astăzi, data de 20 ianuarie fiind una specială pentru ea. Acum 10 ani a venit pe lume fiul ei Daniel-Ionuț, pe care spune că îl iubește nespus de mult și dis-de-dimineață îl alintă cu surprize și mesaje de felicitare. Cu ocazia acestei aniversări frumoase, Doina și-a reamintit cum l-a adus pe lume pe băiețelul ei, într-o poveste cât o mie de cuvinte.

”Îmi amintesc perfect ziua de 14 ianuarie din 2011, când Dna Medic Taisia Eșanu de la Spitalul Municipal nr. 1 (Dumnezeu S-o ierte, că nu mai e), îmi zicea: “Liubțî, hai să naștem! Tu încă pe 31 trebuia să fii cu băiatul în brațe!” M-am gândit puțin și i-am răspuns: Nu, eu voi veni să nasc când va porni micu”... Ea a zâmbit înțelegătoare și a zis: “Păi tu așa și zi, nu vrei un Vasilică, dar vrei un Ionel! aștept apelul tău când simți că vine..!”

După ce am trecut de Sf. Vasile, toți din jur îmi spuneau: ”Ooo! Vei naște un Ionică!” Eu, care îi spuneam lui bebe din burtică, din primele zile “Daniel” nu mă simțeam prea bine, auzind asta, dar gândeam că nasc până pe 20 ianuarie...”, povestește Doina pe Instagram.

Primele contracții le-a simțit încă în seara Bobotezei, pentru ca a doua zi să își țină în brațe fiul nou-născut.

”Am ales medicul cu care voi naște încă de la o criză de naștere prematură în săptămâna a 26-a, când ambulanța m-a dus de urgență la Spitalul Municipal nr. 1, acolo unde medicul Taisia Eșanu ne-a salvat! Era o doamnă specială, micuță de statură, slăbuță, iutișoară și foarte directă!

Revenind la ziua de 20.01.2011, după o noapte întreagă în care am cutreierat fiecare colțișor al casei, de pe la 4:00 dimineața am stat sub duș, în apă călduță, la 7:00 sorbeam din ceai, îl priveam pe fostul soț și mi-l imaginam cu fiul nostru în brațe...”, mărturisește prezentatoarea.

”Îmi amintesc perfect când, cu toată durerea pe care o aveam, am sărit pe masa de nașteri!”

”La 15:00 simțeam contracțiile atât de frecvente încât înțelegeam că nu-și mai iau pauză... La venirea pentru a asculta micuțul, doamna medic mi-a zis că nu-l aude! Îmi amintesc perfect când, cu toată durerea pe care o aveam, am sărit pe masa de nașteri! Știam că are cordonul ombilical înfășurat de două ori în jurul gâtului și-n acel moment când mi s-a zis că nu-l aude, am înțeles că el e tot ce contează!

Am respirat, am țipat, am plâns, am tremurat, am zâmbit cu lacrimi când după două împingeri mi-a fost pus pe piept! Îl priveam, tremurând l-am atins, era violețiu, cu ochii albaștri ca cerul și păr creț pe căpușorul mic era al meu! Bucată din mine, crescut în corpul meu, sub inima mea. 7 cusături interioare pe viu, nu le-am simțit, era el, gata!”, mai povestește emoționată Doina Danielean.

Cu siguranță, numai mamele pot înțelege ce înseamnă cu adevărat momentul nașterii unei noi vieți și câtă dăruire de sine și răbdare are o mamă în sufletul ei. Doina a demonstrat pe deplin acest lucru, iar maternitatea o prinde foarte bine.

mamaplus
mamaplus
mamaplus